Bekijk alle projecten in "ROTTERDAM"

School-based mentoring programma

Organisatie
Big Brothers Big Sisters of Rotterdam
Soort project
Maatjes
Mentor
Buddy
Tijdsbesteding in uren per week
1
Gemeente
ROTTERDAM
Leeftijd doelgroep
Kinderen

Bij ons School-based mentoring programma wordt een vrijwilliger gekoppeld aan een kind op basis van o.a. voorkeuren, interesses, karaktereigenschappen en reisafstand. De vrijwilliger, door ons Big Brother/Sister genoemd, bezoekt het kind (zijn/haar Little Brother/Sister) één keer per week gedurende (minimaal) een schooljaar. De vrijwilliger haalt de Little uit de klas, waarna zij samen (apart van klasgenootjes) een uur samen doorbrengen voor wat extra een-op-een aandacht t.b.v. het zelfvertrouwen, de zelfredzaamheid, de weerbaarheid en de sociale vaardigheden van het kind.

Wat de vrijwilliger en de Little doen bepalen zij zelf. Bijvoorbeeld samen praten over hoe het gaat op school, lezen, huiswerk maken of knutselen maar ook even naar buiten om te voetballen of iets actiefs ondernemen in de gymzaal, behoort tot de mogelijkheden. Met de persoonlijke aandacht die de vrijwilliger tijdens dat ene uurtje per week geeft, kan hij/zij ervoor zorgen dat het zelfvertrouwen van een kind enorm toeneemt. Hoe bijzonder is dat?

Voorwaarden:
- Minimaal 18 jaar.
- Gedurende (minimaal) een schooljaar 1 uur per week tijdens schooluren beschikbaar.
- De vrijwilliger vindt het leuk om met een kind tussen de 5 en 13 jaar dingen te ondernemen.
- Zelfstandig kunnen plannen van werkzaamheden en afspraken die wekelijks uit te voeren zijn binnen de kaders van het programma Bigs op School.

De matches lopen gelijk aan een schooljaar. Je kunt je altijd aanmelden. Dan kom je op de wachtlijst voor een volgend schooljaar. We bekijken dan samen met jou en het team of je mogelijk eerder kan worden gematcht.

De kinderen worden aangemeld via de basisschool waar zij staan ingeschreven.

Omschrijving activiteit
Het bieden van ondersteuning aan kinderen op de basisschool t.b.v. beter functioneren in het dagelijks bestaan en het vergroten van hun zelfredzaamheid en al hetgeen in de ruimste zin met het vorenstaande verband houdt of daaraan bevorderlijk kan zijn.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.