Bekijk alle projecten in "MAASTRICHT"

Samenspraak

Organisatie
Stichting Dienst aan Kerk en Samenleving
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
MAASTRICHT

Een taalmaatje: staat open voor andere culturen; vindt het leuk om mensen wegwijs te maken in Nederland; kan mensen leren zich zelfstandig te ontwikkelen; is leergierig en betrokken bij onze veranderende samenleving. Herkent u zich in deze woorden? Dan bent u het taalmaatje dat wij zoeken! Een taalmaatje is een vrijwilliger die een inburgeraar helpt met het leren van de Nederlandse taal door vooral in de praktijk veel samen te oefenen. U leert op een unieke manier andere culturen kennen en draagt bij aan een betere samenleving. U helpt mensen zichzelf te redden in de Nederlandse samenleving. Een taalmaatje zijn is leuk en leerzaam.

Omschrijving activiteit
Het project Samenspraak is een taalmaatjes project dat in opdracht van de gemeente Maastricht door Humanitas afdeling Maastricht en Stichting Dienst aan Kerk en Samenleving wordt uitgevoerd. Het werkterrein is tussen beide organisaties geografisch verdeeld. Stichting Dienst richt zich op deelnemers uit Maastricht Oost, Humanitas op deelnemers uit Maastricht West. Zo nodig worden aspirant deelnemers over en weer verwezen. Met de gemeente is afgesproken dat Stichting Dienst over het jaar 2013 20 koppelingen tussen deelnemers en vrijwillige taalcoaches tot stand brengt en deelnemers en vrijwilligers hierin zal begeleiden.

Ja, hier wil ik Maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een Maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die Maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt