Bekijk alle projecten in "KATWIJK"

Samen aan de wandel. Loop jij voorop in Katwijk?

Organisatie
Stichting Gezond Natuur Wandelen
Soort project
Buddy
Coach
Overig
Tijdsbesteding in uren per week
1
Gemeente
KATWIJK
Leeftijd doelgroep
Volwassen
Ouderen

Stichting Gezond Natuur Wandelen organiseert op verschillende plekken in Nederland gratis natuurwandelingen. Iedereen die het leuk vindt om in een rustig tempo een uur te wandelen is welkom. Om ook in de stad Katwijk wandelingen op te zetten hebben wij uw hulp bij nodig!
Wandelt u graag? Het liefst in een groene omgeving? Zou u uw enthousiasme voor de natuur en het wandelen willen overbrengen op mensen die minder bewegen? Wilt u op vrijwillige basis regelmatig een wandelgroep begeleiden. Dan is vrijwillige wandelbegeleider echt iets voor u!

Wilt u ook met ons meewandelen in het groen rondom Katwijk?

Het is nog niet zover dat onze begeleiders voor de wandeling klaar bij het trefpunt klaar staan om de weg te wijzen. Zodat u onbezorgd kunt meelopen en er altijd een maatje is om mee te wandelen en te praten. Voor een buitje regen blijven wij niet thuis, zodat bijna altijd gewandeld kan worden.
De wandelingen zijn gratis en in een rustig tempo. Af en toe wordt er bij de natuur stilgestaan. Er wordt iets over de natuur vertelt of gewoon even genieten van een mooie plant of uitzicht. Soms weet iemand uit de groep wat voor boom of plant je tegenkomt.
Kijk regelmatig op onze website wanneer de wandelgroep gaat starten.
Dit zal in het voorjaar van 2022 zijn.

Kijk ook eens op onze website www.gezondnatuurwandelen.nl

Omschrijving activiteit
Wij willen de gemeente Katwijk ook op de kaart zetten als wandelstad. Hiervoor willen we in het voorjaar 2022 een nieuwe wandelgroep opstarten.
Meldt u zich nu alvast aan. Dan kunnen we mogelijk ook met uw wensen meenemen in het opzetten van de groep.
Als begeleider staat u samen met de andere vrijwilliger(s) klaar om de door u gekozen route te lopen. De wandelingen in een rustig tempo duren meestal een uur en zijn voor iedereen gratis. Af en toe wordt er bij de natuur stilgestaan.
Hierdoor kunnen alle mensen onbezorgd meewandelen en is er altijd een maatje om mee te praten. Voor een buitje regen blijven wij niet thuis zodat bijna altijd gewandeld kan worden.

Ervaring is niet noodzakelijk, alle begeleiders krijgen namelijk gratis drie korte trainingen aangeboden: EHBO, wandelbegeleider en IVN Natuurbeleving.
U begeleidt zelfstandig, samen met een andere vrijwilliger een wandelgroep. Hiervoor word u ingewerkt. Er is geen speciale kennis nodig. Als wandelbegeleider heeft u wel:
• interesse in gezondheid en natuur
• een redelijke conditie, je kunt 1 uur in een rustig tempo wandelen
• goede sociale vaardigheden

De wandelingen worden aangepast aan de Coronamaatregels.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.