Bekijk alle projecten in "WEERT"

respijtmaatjes voor mantelzorgers

Organisatie
Stichting Punt Welzijn
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
3
Gemeente
WEERT
Leeftijd doelgroep
Volwassen
Ouderen

Wil je graag iets voor mantelzorgers betekenen? Vind je het leuk om een luisterend oor en gezelschap te bieden? Dan is respijt maatje zijn misschien iets voor jou!
De koppeling is tijdelijk voor max. 0,5 jaar 1 dagdeel
Een koppeling kan ook incidenteel en planbaar zijn ter ontlasting van de mantelzorger.

Als deze advertentie jou aanspreekt maken we graag kennis met jou.
Je kunt ingeschreven worden als vrijwilliger bij Punt Welzijn. Dit betekent onder andere dat je in aanmerking komt voor leerzame cursussen, bijeenkomsten met andere vrijwilligers, ondersteuning door een mantelzorgondersteuner en diverse vormen van waardering.

In het kader van Mantelzorg Vriendelijk Weert willen we het maatjesproject inzetten om mantelzorgers te ontlasten zodat zij even op adem kunnen komen en hun zorgen uit handen kunnen geven. Dit is een vorm van respijtzorg zonder dat daar een indicatie voor nodig is.
Ook in geval van overname mantelzorgtaken voor een bepaalde planbare afspraak willen we respijtmaatjes inzetten.

Omschrijving activiteit
Als respijt maatje werk je bij mensen in de thuissituatie. Je taak is met name het ontlasten van de mantelzorger. Dit doe je door tijd door te brengen met de deelnemer. Er worden geen verzorgende/huishoudelijke/administratieve werkzaamheden van je verwacht.
Een respijt maatje wordt op basis van karakter, interesses en beschikbaarheid één op één gekoppeld aan een deelnemer. De ondersteuning die het maatje biedt kan bestaan uit het bieden van aanwezigheid, gezelschap en begeleiding bij het uitvoeren of bezoeken van activiteiten.

Ja, hier wil ik Maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een Maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die Maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt