Bekijk alle projecten in "WADDINXVEEN"

ReconnAct Jobmaatjes Waddinxveen

Organisatie
ReconnAct Waddinxveen
Soort project
Maatjes
Buddy
Coach
Tijdsbesteding in uren per week
1
Gemeente
WADDINXVEEN
Leeftijd doelgroep
Volwassen

Als Jobmaatje bij ReconnAct Waddinxveen zet je je in voor andere inwoners van Waddinxveen die graag (weer) aan het werk willen. Sommige jobzoekers zijn pas hun baan verloren, anderen zitten al langere tijd thuis met een uitkering.
Als jobmaatje ga je samen met de jobzoeker aan de slag met de doelen die de jobzoeker wil bereiken. Voor de een is dat het opstellen van een duidelijke C.V., de ander wil graag begeleiding bij het zoeken naar geschikte vacatures of het voorbereiden van een sollicitatiegesprek.
Het is de bedoeling dat je samen met de jobzoeker een team gaat vormen, waarbij jij het steuntje in de rug bent voor de ander.

Ben je op zoek naar een (betaalde) baan of wil je je (weer) meedoen in de samenleving?
De jobmaatjes van ReconnAct Waddinxveen helpen je graag bij het vinden van een betaalde baan of een mooie vrijwilligersplek.
Het belangrijkste is dat jij je talenten en ervaring kunt inzetten op de plek die bij je past. Betaald of vrijwillig.
Onze jobmaatjes zijn “gewone” mensen die getraind zijn om jou te begeleiden naar zelfredzaamheid en het vinden van een geschikte baan of vrijwilligerswerk. Ze bieden een luisterend oor, helpen je te ontdekken wat bij je past en geven je nuttige tips en adviezen.
Hoe lang de begeleiding duurt, is afhankelijk van je wensen en mogelijkheden. Een jobmaatje spreekt ongeveer 2 x per maand af met een jobzoeker.

Omschrijving activiteit
De tijdsbesteding hangt af van veel factoren en bepaal je vooral zelf.
Als richtlijn geven we een tijdsinvestering aan van ongeveer een uur per week.
Na een training/instructie ga je samen met je deelnemer schouder aan schouder ‘aan het werk’. Je biedt een luisterend oor en geeft praktische tips en adviezen.

Als Jobmaatje wordt je getraind om zo effectief mogelijk begeleiding te geven aan mensen (projectdeelnemers) die steun in de rug nodig hebben bij:
het verkrijgen van een betaalde an, vrijwilligerswerk of een werkgerichte stage.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt