Bekijk alle projecten in "'S-GRAVENHAGE"

Ookjij zoekt een maatje

Organisatie
Stichting Ookjij.nl
Soort project
Maatjes
Buddy
Tijdsbesteding in uren per week
1
Gemeente
'S-GRAVENHAGE
Leeftijd doelgroep
Jongeren
Volwassen

Door middel van een serious game (Reizen) op ons beveiligde online platform contacten leggen en onderhouden met onze gebruikers (mensen met een (matige) verstandelijke beperking).
Tijdsbeslag is ongeveer 2 tot 4 uur per maand, afhankelijk van het aantal contacten. Er zijn geen vaste tijden. Voor de inzet is een vrijwilligersvergoeding bespreekbaar.
Vooraf wordt online een introductie over de werking van het platform gegeven. Toegang tot Internet is een vereiste. De activiteit kan vanuit de eigen (woon)omgeving worden verricht.
Gezien de kwetsbaarheid van de doelgroep vragen wij een verklaring omtrent gedrag te overhandigen.

Omschrijving activiteit
Stichting Ookjij.nl heeft als doel om digitale toegankelijkheid voor mensen met een verstandelijke functiebeperking te vergroten. Daartoe heeft de stichting een online platform ontwikkeld voor de doelgroep. (zie www.stichtingookjij.nl).
Afgelopen jaar hebben wij een nieuwe leermethode geintroduceerd in de vorm van een serious game. Dit spel heeft 'Reizen' en de speler kan hierbij informatie verzamelen over plaatsen in Nederland door middel van spelletjes, informatie en quizzen. Het spelen gebeurd samen met anderen, zodat interpersoonlijke contacten (mailen, delen van scores, etc.) worden gestimuleerd.

Ja, hier wil ik Maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een Maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een Maatje op maat te vinden.