Bekijk alle projecten in "AMSTERDAM"

Online-Buddyprogramma voor kinderen met gescheiden ouders

Organisatie
Villa Pinedo
Soort project
Buddy
Tijdsbesteding in uren per week
1
Gemeente
AMSTERDAM
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Jongeren

Scheiding van je ouders overleefd? Dan ben je ondertussen een ervaringsdeskundige. Kinderen die nu in dezelfde situatie zitten als waar jij in gezeten hebt, vinden het fijn om tips en adviezen te krijgen van jou. Of gewoon even hun hart te luchten. Ben je tussen de 18 en 25 jaar? Meld je dan aan als vrijwilliger en wordt Buddy. Er geldt geen opleidingseis.

Dit kun je doen als vrijwilliger:
Buddy in de chat: in de MyBuddy App word je gekoppeld aan een kind tussen 10 en 23 jaar die voor een langere periode wil chatten met een ervaringsdeskundige jongere zoals jij.
Buddy op het forum: vanuit je eigen ervaring met de scheiding van je ouders geef je adviezen op het forum, waar kinderen en jongeren vragen stellen over scheiden.
Vlogger: heb je ons al eens gezien op Instagram? Als vlogger deel je video's met jouw ervaringen en tips voor anderen.

Als Buddy in de chat ben je ongeveer 4-6 uur per maand bezig met chatten. Dit verschilt echter per kind en hoe actief de kinderen zijn waar je mee kletst. Als Buddy op het forum ben je ongeveer 2 uur per maand kwijt. Hierbij gaan we er vanuit dat je minimaal 4 berichten per maand schrijft. Echter ligt het aantal uren hier ook aan de hoeveelheid adviezen die je schrijft en de lengte van de adviezen. Je bent als vrijwilliger online actief en ziet kinderen nooit in het echt.

Villa Pinedo is trots en dankbaar voor de jongeren die zich inzetten voor andere kinderen met gescheiden ouders. Daarom investeren wij graag in jou door je twee trainingen van een volledige dag aan te bieden. Omdat wij er op deze manier voor kunnen zorgen dat je het maximale uit jezelf kan halen, kan leren én groeien.

Bij Villa Pinedo kun je chatten met iemand die in dezelfde situatie heeft gezeten als jij. Zo'n Buddy weet precies hoe jij je voelt en heeft dus hele goede tips voor je. Luisteren kunnen Buddy’s ook als de beste. Voor het chatten met een Buddy heb je geen toestemming van je ouders nodig.

Omschrijving activiteit
Jaarlijks horen 86.000 kinderen in Nederland dat hun ouders uit elkaar gaan. Onderzoek toont aan dat twee derde (67%) van deze kinderen de behoefte heeft om zijn gevoelens en ervaringen te delen met lotgenoten/gelijkgestemden, oftewel ‘peers’. Villa Pinedo speelt hierop in door het Buddyprogramma aan te bieden. Jongeren met gescheiden ouders, Buddy's, worden in de MyBuddy App gekoppeld aan kinderen die zich aanmelden voor een Buddy en hun hart willen luchten, van praktische zaken tot gevoelens. De Buddy's geven tips en advies op basis van hun eigen ervaringen. Kinderen en jongeren met gescheiden ouders zijn de experts en de ervaringsdeskundigen. Want wie weet er nou beter hoe het is om te leven met gescheiden ouders dan zij zelf?

Villa Pinedo biedt een gemonitord platform (community) waar kinderen steun en advies van andere jongeren met ervaring kunnen vragen. Hiermee ondersteunen we hen – samen met hun peers - om met angst, depressie, agressie en problemen op school om te gaan. Er zijn inmiddels meer dan 300 ervaringsdeskundigen (van 18-26 jaar) die zich als Buddy inzetten.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.