Bekijk alle projecten in "EMMEN"

New@home Zuidoost Drenthe: maatjes gezocht voor jonge nieuwkomers (12-18 jaar)

Organisatie
Solidair Groningen & Drenthe
Soort project
Maatjes
Buddy
Tijdsbesteding in uren per week
4
Gemeente
EMMEN
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Jongeren

Voor het maatjesproject New@home zijn we op zoek naar maatjes (vrijwilligers of stagiaires) die tussen de 18 en 30 jaar zijn en maatje willen zijn voor een jonge nieuwkomer. Als maatje heb je wekelijks contact met de jonge nieuwkomer. Je onderneemt samen activiteiten en ondersteunt daarmee het doorbreken van het sociaal isolement van de jongere en draagt bij aan de integratie. Als maatje spreek je een keer per week met de jonge nieuwkomer af (in overleg wanneer) en de gemiddelde tijdsinvestering is 4 uur per week. Indien gewenst kun je aan nieuwkomers gekoppeld worden, waardoor de tijdsinvestering 8 uur per week is. Maatjes ontvangen een training. Ook zijn er diverse intervisie- en groepsbijeenkomsten.

Het maatjescontact duurt een schooljaar en vindt plaatst van okt-juni of van nov-juli. De intakegesprekken vinden in september en oktober 2020 plaats.

New@home is een maatjesproject voor jonge nieuwkomers (12-18 jaar) die naar de ISK in Emmen of Coevorden gaan. De jonge nieuwkomers krijgen voor de duur van een schooljaar een jong, Nederlands maatje waar ze een keer per week mee afspreken. Hierdoor leren ze hun omgeving beter kennen en kunnen ze uiteindelijk beter integreren. Daarnaast is het ook heel erg leuk, nieuwkomers ondernemen met het maatje verschillende activiteiten en er worden in het project verschillende groepsactiviteiten georganiseerd. Meedoen is gratis.

Omschrijving activiteit
New@Home is een maatjesproject voor jonge nieuwkomers tussen de 12 en 18 jaar. De jonge nieuwkomers gaan naar een internationale schakelklas in Emmen of Coevorden en zijn minder dan vier jaar in Nederland. Maatjes trekken met de jongeren op. Ze begeleiden bij hun schoolcarrière en werken samen aan het opbouwen van een bestaan in Nederland.

Ja, hier wil ik Maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een Maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die Maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt