Bekijk alle projecten in "HAARLEM"

Netwerkmaatje

Organisatie
Rode Kruis Haarlem
Soort project
Maatjes
Coach
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
HAARLEM
Leeftijd doelgroep
Ouderen

Als Netwerkmaatje help je een Haarlemmer die zich eenzaam voelt. Dit doe je door samen het sociale netwerk van jouw maatje in kaart te brengen en onderzoek je samen de mogelijkheden dit te versterken of te vergroten.
Als Netwerkmaatje verbind jij je voor een periode van 1 jaar aan een deelnemer en bezoek je hem/haar twee keer per maand.
Dus: wil je zinvol vrijwilligerswerk doen? Word dan Netwerkmaatje!

Rode Kruis Haarlem
Mw. Sandy van Bakel, coordinator Zelfredzaamheid
socialehulp@rodekruishaarlem.nl
tel.023-5411615

Omschrijving activiteit
Ongeveer 10% van de Haarlemmers is sterk eenzaam. Het zijn veelal ouderen die door persoonlijke omstandigheden hun sociale netwerk zijn kwijtgeraakt. Het Rode Kruis wil hen in het kader van de zelfredzaamheid ondersteunen door een Netwerkmaatje voor hen te zoeken om hun isolement te doorbreken. We zoeken daarom mensen met goede contactuele eigenschappen en vooral goede luisteraars.
We besteden veel aandacht aan een goede match tussen de vrijwilliger en het maatje, omdat het belangrijk is dat er een 'klik'is.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt