Bekijk alle projecten in "AMSTERDAM"

Neem jij Sohrab (27) op in je vriendenkring?

Organisatie
De Regenboog Groep
Soort project
Maatjes
Buddy
Tijdsbesteding in uren per week
4
Gemeente
AMSTERDAM
Leeftijd doelgroep
Jongeren
Volwassen

Taakomschrijving:
Sohrab (27) komt uit Iran. In zijn geboorteland studeerde hij Natuurkunde, maar hij moest zijn studie onderbreken voor de verplichte militaire dienst. Zodra zijn Nederlands goed genoeg is, wil hij een technische HBO studie gaan doen in Delft. Momenteel zoekt hij een baan; hij zou graag telefoons en computers repareren. Sohrab woont in Oud-West, in een heel verzorgd, creatief ingerichte studio. Hij heeft, op het contact met de buren na, weinig vrienden en kennissen. Eens in de twee weken gaat hij naar het taalcafé. Sohrab is heel sociaal, en zou het leuk vinden om met iemand van zijn leeftijd leuke dingen te ondernemen. Bijvoorbeeld een keer samen zwemmen, wandelen of sporten. Of gewoon gezellig een biertje drinken!

Omschrijving activiteit
Waarom maatje worden bij De Regenboog Groep?
- Je leert veel over andere culturen, gewoontes en tradities. Het is dus een verrijking voor jezelf
- Een onvergetelijke ervaring waarbij je in contact komt met mensen waar je normaal niet snel mee in aanraking zou komen
- Je maakt echt verschil in het leven van een ander
- Goede begeleiding
- Gratis (doelgroepgerichte) trainingen en cursussen van de Vrijwilligersacademie
- Reiskostenvergoeding

Wat voor scholing krijg je aangeboden?
De Regenboog Groep is aangesloten bij de Vrijwilligersacademie. Als Regenboog vrijwilliger heb je gratis toegang tot het volledige trainingsaanbod.

Tijdsinvestering:
Als Regenboog-vrijwilliger spreek je eens in de twee weken of eens per week een paar uurtjes af met jouw maatje. Je verbindt je voor 6 tot 12 maanden aan je maatje; zo bouw je echt een band op.

Wie zoeken wij?
- Je woont in de omgeving van Amsterdam
- Je spreekt Nederlands en Engels (elke andere taal is meer dan welkom)
- Je schrikt niet terug voor een taalbarrière (ook als iemand bijna geen Nederlands of Engels spreekt)
- Je bent geduldig en hebt doorzettingsvermogen
- Je bent flexibel
- Je kunt dingen van je afzetten, ook als iemand te maken heeft met aangrijpend nieuws of verdriet

Wij zoeken naar Aardige Amsterdammers met een open houding! Je hebt iets met Amsterdam en wil graag bijdragen aan een mooiere stad waarin niemand zich alleen hoeft te voelen. Ook kun je goed luisteren, ben je 21 jaar of ouder en heb je een stabiele persoonlijkheid.

Per wanneer kan de vrijwilliger starten en wat is de einddatum? 1 november 2020 – 1 mei 2021

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.