Bekijk alle projecten in "HARLINGEN"

Mienmaatsje

Organisatie
De Skûle Welzijn
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
HARLINGEN
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Jongeren
Volwassen
Ouderen

Mienmaatsje is een samenwerkingsverband tussen het Gebiedsteam Harlingen en De Skûle Welzijn. Mienmaatsje is er voor iedere bewoner van elke leeftijd in de gemeente Harlingen. Mienmaatsjes zijn mensen die het leuk en belangrijk vinden om iets voor een ander te doen.

Werkzaamheden Mienmaatsje:
Mienmaatsje helpt gezinnen of alleenstaanden. Denk hierbij aan vragen op het gebied van praktische hulp, opvoeding, geldzaken, opdoen van sociale contacten etc. Specifieke voorbeelden zijn: het doen van eenboodschap, een wandeling maken, gezellig samen een kopje koffie drinken of een fiets helpen uitzoeken.

Bent u:
op zoek naar vrijwilligerswerk in de gemeente Harlingen?
iemand die goed alleen en samen kan werken?
iemand die makkelijk contact legt en geïnteresseerd is in andere mensen?
minimaal 2 uren per week beschikbaar?
in bezit van een rijbewijs, auto of een fiets?
en is een aanvraag voor een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) geen probleem?

Dan zijn wij op zoek naar U!

De Skûle Welzijn biedt scholing, intervisie en coaching aan. Mienmaatsje werkt nauw samen met de Jeugdteam medewerker of Stadsteam medewerker van de Gemeente Harlingen. Reiskosten worden vergoed en de Mienmaatsje ontvangt 2 keer per jaar een vrijwilligersvergoeding. Hiervoor dient u minimaal 6 maanden als vrijwilliger ingeschreven te staan én actief te zijn geweest. De VOG wordt aangevraagd door de Skûle Welzijn en is gratis. Daarnaast bent u, als Mienmaatsje, WA verzekerd.

Hulpvragers kunnen contact opnemen met het Gebiedsteam van de Gemeente Harlingen.

Omschrijving activiteit
Mienmaatsje helpt gezinnen of alleenstaanden. Denk hierbij aan vragen op het gebied van praktische hulp, opvoeding, geldzaken, opdoen van sociale contacten etc. Specifieke voorbeelden zijn: het doen van een boodschap, een wandeling maken, gezellig samen een kopje koffie drinken of een fiets helpen uitzoeken. De mogelijkheden zijn zeer divers dus neem gerust contact op.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.