Bekijk alle projecten in "VEENDAM"

Mentorprogramma KANS Mentoring

Organisatie
Stichting MJD-Groningen
Soort project
Mentor
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
VEENDAM
Leeftijd doelgroep
Jongeren

Wil jij het verschil maken voor een jongere bij jou in de buurt? Word dan mentor bij KANS!

Jongeren hebben veel aan hun hoofd. Er wordt veel van ze gevraagd en er wordt van ze verwacht dat ze al vroeg belangrijke keuzes maken. Niet makkelijk!
Veel jongeren krijgen hierbij hulp en begeleiding uit hun directe omgeving; ouders, ooms/ tantes, grootouders. Dit geldt helaas niet voor alle jongeren. Soms zijn er omstandigheden waardoor het voor de directe omgeving van de jongere lastig is om voldoende te kunnen ondersteunen. Voor deze jongeren zijn we op zoek naar mentoren!

Een mentor is een volwassene die haar of zijn eigen kennis, ervaring en netwerk inzet om een jongere verder te helpen.

Heb jij zin om een jongere wat van jouw tijd en aandacht te schenken?
Dan is het de moeite waard om te overwegen om mentor van een jongere bij jou in de buurt te worden. Je investeert ongeveer 2 uur per week in een jongere zodat deze zich zo goed mogelijk kan ontwikkelen. Dit kan zijn op het gebied van: school, werk en vrije tijd, financiën, sociale vaardigheden, identiteit en talentontwikkeling.

Grijp je KANS met een persoonlijke mentor!

KANS Mentoring is een mentorprogramma voor jongeren tussen de 12 en 27 jaar.

Onze Mentoren zijn er voor jou….

Motiverend
Enthousiast
Nieuwsgierig
Toegankelijk
Open
Rolmodel

Een mentor kan je helpen bij lichte ondersteuningsvragen zoals:

-planningen maken voor school/ studie
-structuur aanbrengen
-financiën op orde krijgen
-vinden van een (bij)baan
-onderhouden van sociale contacten
-zelfverzekerder worden
-bieden van een luisterend oor
-etc….

Er zijn geen kosten verbonden aan een traject bij KANS Mentoring.

Kun jij een mentor gebruiken? Neem contact op en we zoeken een mentor die bij jou past!
Kijk op www.kansmentoring.nl of stuur een appje naar de KANS telefoon: 06-10564318.

Omschrijving activiteit
Wat is KANS Mentoring?
Passende ondersteuning hoeft niet altijd betaalde hulpverlening te betekenen.
Ondersteuning kan ook uit de buurt of eigen netwerk komen. KANS Mentoring biedt jongeren tussen de 12 en 27 jaar laagdrempelige ondersteuning . Dit doet zij al meer dan 10 jaar.
De vrijwillige mentoren van KANS Mentoring ondersteunen jongeren bij het ontwikkelen van hun talenten, het vergroten van eigen kracht en het opbouwen van toekomstperspectief. De mentoren zijn onafhankelijk, staan los van school, het gezinssysteem en hulpverleningsinstanties.
Op basis van gelijkwaardigheid, eigen regie en keuzevrijheid worden jongeren lokaal, dicht bij huis, begeleid door een mentor.

Naast het bieden van een luisterend oor kunnen mentoren ook ondersteunen bij:
• school- en thuis; beter plannen van huiswerk, voorbereiden op tentamens en toetsen, indeling van de dag, structuur aanbrengen in activiteiten;
• sociale vaardigheden; omgaan met leeftijdsgenoten, voor jezelf opkomen, hulp vragen, je netwerk gebruiken, jezelf beter leren kennen, omgaan met je ouders;
• identiteit en talentontwikkeling; ontdekken waar je goed in bent, wat zijn je talenten, wat wil je voor jezelf in de toekomst, welke opleiding kan daarbij passen.
Financiën; hoe vind ik een (bij)baan, hoe houd ik overzicht, hoe kan ik sparen en wat kost het om zelfstandig te gaan wonen.

Ja, hier wil ik Maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een Maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een Maatje op maat te vinden.