Bekijk alle projecten in "CAPELLE AAN DEN IJSSEL"

MENTOREN GEZOCHT VOOR KWETSBARE KINDEREN EN JONGEREN (5-18 JR)

Organisatie
Big Brothers Big Sisters of Rotterdam
Soort project
Maatjes
Mentor
Buddy
Tijdsbesteding in uren per week
4
Gemeente
CAPELLE AAN DEN IJSSEL
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Jongeren

Met een beetje tijd en aandacht kun jij de kansen van een kwetsbare jongere vergroten! Als Big Brother/Sister word je gematcht aan een jongere met wie je wekelijks afspreekt en een mentorrelatie opbouwt. Met jouw gerichte aandacht en door het delen van jouw kennis en ervaring draag je bij aan het zelfvertrouwen, de zelfredzaamheid en de sociale vaardigheden van de jongere. Wat jullie samen doen bepalen jullie helemaal zelf. Samen sporten, een spelletje doen, naar een museum, huiswerk maken, knutselen, buitenspelen of gewoon kletsen. Het kind kan even op adem komen en ontdekt nieuwe dingen: zijn/haar wereld wordt groter! Je inspireert jouw Little het beste uit zichzelf te halen. Voor zowel de mentor als de jongere een bijzondere ervaring!
Big Brothers Big Sisters of Capelle aan den IJssel zet zich in voor kwetsbare kinderen en jongeren in Capelle aan den IJssel die om uiteenlopende redenen wat extra persoonlijke aandacht en een positief rolmodel kunnen gebruiken.

Ben jij een Big Brother of Big Sister?
We kunnen nog heel veel Big Brothers en Big Sisters gebruiken! Je bent van harte welkom. Puntsgewijs je profiel per programma:

Community-based mentoring programma (CBM)
• Je bent 21 jaar of ouder.
• Je bent 1 keer per week buiten schooltijd beschikbaar om af te spreken.
• Je vindt het leuk om met een kind tussen de 5 en 18 jaar dingen te ondernemen.
• Je hebt affiniteit met kinderen.

Een team van professionals geeft je back-up, training en begeleiding. Je kunt dus altijd bij iemand terecht om ervaringen uit te wisselen, tips te vragen of bij te praten.

Kwetsbare jongeren tussen de 5-18 jaar,

Omschrijving activiteit
Bij het community-based programma spreek je af met je Little na schooltijd of in het weekend. Jullie gaan samen op pad of spreken bij jou thuis af. Naar het museum of theater is natuurlijk hartstikke leuk, maar dit hoeft echt niet elke keer. Kinderen vinden het vaak ook heerlijk om doodgewone dingen te ondernemen zoals samen koken, gezellig kletsen of buiten voetballen. Wat jullie doen maakt niet uit, het draait uiteindelijk om persoonlijke aandacht, het verbreden van de horizon van een kind en een kind motiveren het beste uit zichzelf te halen!

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.