Bekijk alle projecten in "AMSTERDAM"

Mentor voor een schoolgaand kind

Organisatie
Stichting School's Cool
Soort project
Mentor
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
AMSTERDAM
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Jongeren

Je bezoekt je pupil 1 keer per week ongeveer 1 uur voor een periode van 12 tot 18 maanden.
Jullie werken samen binnen het mentoraat. Je ondersteunt een leerling door er voor haar/hem te zijn, te luisteren waar hij/zij tegen aanloopt, je motiveert de leerling en zoekt samen naar mogelijkheden en oplossingen. Je werkt samen aan de schoolcarrière van de leerling en zijn/haar persoonlijke ontwikkeling.

Wat krijg je ervoor terug:
Een uitdagende zelfstandige rol waarin je jezelf kan ontwikkelen en/of je ervaring kan delen. Aanbod van diverse trainingen, workshops en intervisiebijeenkomsten. Contact met andere enthousiaste mentoren tijdens de (facultatieve) bijeenkomsten. Bij School’s cool Amsterdam werken mentoren van alle leeftijden (vanaf 16 jaar tot 80 jaar) met de meest uiteenlopende achtergronden en werkervaring.

Een verdiepingsslag voor jezelf en maatschappelijke betrokkenheid. Misschien wil je jezelf verder bekwamen als (kinder)coach, volg je een verwante studie in het onderwijs, maatschappelijke dienstverlening, psychologie of antropologie en wil je ervaring opdoen. En/of je wilt je (levens) ervaring inzetten om een kind te helpen. Wat je motivatie ook is, je krijgt er veel voor terug: de band die je opbouwt met de leerling, dankbaarheid voor wat je doet, je pupil’s motivatie en zelfvertrouwen zien groeien.

De leraar of intern begeleider (IB-er) kan de leerling aanmelden. In principe loopt aanmelding alleen via de school. Ouders en leerlingen kunnen aan een leraar/contactpersoon school vragen of zij hen willen aanmelden een mentoraat.

Omschrijving activiteit
Als vrijwilliger in Amsterdam begeleid je een scholier tussen de 11 en 14 jaar in zijn/haar (thuis)omgeving bij alles wat belangrijk is voor de schoolresultaten en het welzijn van de scholier.

Het gaat om scholieren die om verschillende redenen moeite hebben met de overstap naar het vervolgonderwijs en voor wie de overstap daarom risicovol kan zijn. Hierbij kun je denken aan:
- Kinderen met een taal- of rekenachterstand
- Kinderen met een beperkte steun vanuit hun directe omgeving
- Kinderen met een pestachtergrond of andere sociale indicatoren
- Kinderen met ouders die niet bekend zijn met het Nederlandse schoolsysteem

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt