Bekijk alle projecten in "AMSTERDAM"

Malik (32) uit Syrie zoekt een maatje die hem kan helpen bij een nieuw begin

Organisatie
De Regenboog Groep
Soort project
Maatjes
Buddy
Coach
Tijdsbesteding in uren per week
4
Gemeente
AMSTERDAM
Leeftijd doelgroep
Volwassen

Malik woont nu 3 jaar in Nederland, hij spreekt de taal al aardig maar heeft nauwelijks een Nederlands netwerk. Dat maakt hem vaak alleen.

Waar moet je beginnen in zo’n stad waar mensen op straat niet eens tegen elkaar praten? Malik heeft gestudeerd in Syrië, maar heeft hier moeite met studeren. Door alles wat hij heeft meegemaakt lukt het hem soms niet zich te concentreren. Hij loopt bij een psychiater voor zijn trauma. Malik zou heel graag een maatje willen, gewoon om leuke dingen mee te doen en de stad beter te leren kennen. Het liefst wel een vrouw met wat levenservaring, want tegen een vrouw durft hij wat kwetsbaarder te zijn.

Waarom maatje worden bij De Regenboog Groep?
Gratis trainingen en cursussen van de Vrijwilligersacademie
Goede begeleiding en intervisie
Reiskostenvergoeding
Een onvergetelijke ervaring waarbij je in contact komt met mensen waar je normaal nooit mee in aanraking zou komen
Je maakt echt verschil in het leven van een ander

Tijdsinvestering
Als Regenboog-vrijwilliger spreek je eens in de twee weken of eens per week een paar uurtjes af met jouw maatje. Je verbind je voor 6 tot 12 maanden aan je maatje; zo bouw je echt een band op.

Wie zoeken wij?
Wij zoeken naar Aardige Amsterdammers met een open houding! Een persoonlijk verhaal of een afwijkende levensstijl raakt iets in je en geeft je energie. Je hebt iets met Amsterdam en wil graag bijdragen aan een mooiere stad waarin niemand zich alleen hoeft te voelen. Ook kun je goed luisteren, ben je 21 jaar of ouder en heb je een stabiele persoonlijkheid.

Hulpvragers kunnen terecht op hulpvanderegenboog.org

Omschrijving activiteit
Als vrijwilliger kun je een statushouder op verschillende manieren ondersteunen. Belangrijk is natuurlijk het oefenen en spreken van de Nederlandse taal. Maar bovenal ondersteun je iemand bij het leren kennen van ons land en Amsterdam. Je gaat leuke dingen doen samen, ontdekt samen de stad en iemands buurt, en je bent er ook gewoon voor de gezelligheid! Je bent er om iemand op een laagdrempelige en informele manier te ondersteunen bij het vinden van zijn of haar weg in dit nieuwe Nederlandse leven.
Concreet spreek je 1 keer in de week of eens per twee weken een paar uur met je maatje af. Je gaat een commitment aan voor ongeveer een jaar.

Ja, hier wil ik Maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een Maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die Maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt