Bekijk alle projecten in "BARNEVELD"

Maatjesproject Dementie

Organisatie
Stichting Welzijn Barneveld
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
1
Gemeente
BARNEVELD
Leeftijd doelgroep
Volwassen
Ouderen

Wil je iets betekenen voor een ander? Het verschil maken? Mensen ontmoeten die je anders niet had leren kennen? Dan is het Maatjesproject dementie wat voor jou! We koppelen een vrijwilliger aan een persoon die (beginnende) dementie heeft en nog zelfstandig woont. Door wekelijks of tweewekelijks af te spreken kunnen jullie een band opbouwen. Tijdens jullie afspraken kunnen jullie activiteiten doen die jullie beiden leuk vinden. Dat kan variëren van wandelen, fietsen, een spelletje doen, een museum bezoeken, of lekker op een terras een kopje koffie drinken.

Steeds meer mensen krijgen in hun leven te maken met dementie. Na de diagnose verwijst de huisarts u naar een professionele begeleider: een casemanager dementie. Deze casemanager geeft u en uw naaste advies over het omgaan met de dementie. Eveneens overlegt zij met u wat er gewenst en nodig is om zolang mogelijk zelfstandig en met plezier thuis te kunnen blijven wonen. Dat kan, naaste medische zorg, ook een regelmatig bezoek zijn van een maatje die met u dingen gaat ondernemen, een spelletje doet, gaat wandelen of gewoon een kopje koffie met u drinkt. Als u daar behoefte aan heeft, dan kunnen wij voor u op zoek gaan naar een passend Maatje. Uw casemanager kan hiervoor contact met ons opnemen.

Omschrijving activiteit
Als Maatje dementie hoef je geen deskundige te zijn of te worden, het gaat juist om enthousiasme en belangstelling. Wij zorgen er voor dat je de basiskennis krijgt die je nodig hebt. Voor vragen en ondersteuning kun je altijd terecht bij Welzijn Barneveld. Ook worden er regelmatig trainingen of andere bijeenkomsten georganiseerd die bedoeld zijn voor alle vrijwilligers van Welzijn Barneveld. Deze zijn niet verplicht, maar uiteraard ben je van harte welkom!
Ben je benieuwd naar de verschillende Maatjesvragen? Kijk dan op onze vacaturebank voor de actuele vragen!

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.