Bekijk alle projecten in "ROTTERDAM"

Maatjesproject in de psychiatrie en verslavingszorg

Organisatie
Antes
Soort project
Maatjes
Buddy
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
ROTTERDAM
Leeftijd doelgroep
Volwassen
Ouderen

Als maatje bij Antes ga je een keer in de 1 of 2 weken op bezoek bij iemand die bij ons in zorg is. Hoe lang jullie samen zijn is aan jullie maar zal variëren tussen de 1 en 4 uur per week. Je bent er voor gezelschap. Activiteiten die jullie kunnen ondernemen zijn wandelen, fietsen, puzzelen, koffie drinken of de Euromast bezoeken, afhankelijk van de interesses en wensen van cliënt en vrijwilliger. Het lijken kleine dingen, maar ze zijn zo belangrijk.

Het maatjescontact is bij voorkeur langdurig, zo heb je de kans om een band op de bouwen met de cliënt en kan je bijdragen aan structuur in diens leven.

Je zou op alle locaties van Antes in de regio Rijnmond ingezet kunnen worden. We houden rekening met jouw maximale gewenste reistijd. We begeleiden mensen in klinieken, er zijn mensen die beschermd- of begeleid wonen en mensen die ambulant wonen.

Mensen in zorg bij Antes kunnen voor meer informatie over het maatjesproject terecht bij hun persoonlijk begeleider.

Omschrijving activiteit
Bij Antes begeleiden wij mensen die door hun psychische aandoening of verslaving zorg nodig hebben. In de geestelijke gezondheidszorg is eenzaamheid een groot thema. De afwezigheid van familie en/of vrienden maakt dat een groot deel van onze cliënten weinig contact heeft met mensen buiten te zorg. Eenzaamheid is voor niemand goed, laat staan voor iemand in een kwetsbare positie.

Belangrijk werk dus voor maatjesvrijwilligers. Als maatjesvrijwilliger bij Antes maak jij echt het verschil. Je geeft iemand structuur, zorgt voor minder eenzaamheid, je onderneemt activiteiten buiten de deur en je vergroot het aantal sociale contacten van iemand. Samen bouw je een band op met elkaar. Jouw enthousiasme, respect, aandacht en luisterend oor, zorgen ervoor dat uitgekeken wordt naar jouw komst.

Hoewel het doel van het maatjescontact niet het herstel van de cliënt is, kan het er wel aan bijdragen.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.