Bekijk alle projecten in "ACHTKARSPELEN"

Maatjesproject AanZet

Organisatie
Maatjesproject AanZet
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
ACHTKARSPELEN
Leeftijd doelgroep
Volwassen
Ouderen

Indien u minimaal 18 jaar bent en u anderhalf jaar in wil zetten voor een ander, kunt u maatjesvrijwilliger worden. Er is geen sprake van zorg- of hulpverlening, juist niet. Als maatje zijnde gaat het vooral om aandacht, belangstelling, gelijkwaardigheid en ruimte voor de ander. Ook bent u betrouwbaar en kunt u goed luisteren. U krijgt ondersteuning van het Maatjesproject. U kunt eventueel gebruik maken van een reiskostenvergoeding en er wordt een ongevallen- en WA-verzekering voor u afgesloten. Voordat u vrijwilliger kunt worden is de informatiebijeenkomst verplicht, u krijgt informatie over het Maatjesproject en de andere projecten van AanZet en u wordt voorbereid op het maatjescontact.

Omschrijving activiteit
Het doel is om mensen met een psychische achtergrond een steuntje in de rug te bieden in het aangaan van sociale contacten. Het Maatjesproject is er voor mensen met een psychische achtergrond die zich geïsoleerd en/of eenzaam voelen. Zij koppelt deze mensen, deelnemers genoemd, aan vrijwilligers. Samen spreken ze minimaal eens per twee weken af om iets leuks te ondernemen op gelijkwaardige basis. Dat kan samen wandelen, winkelen of fietsen zijn of bijvoorbeeld samen naar de film, het theater, de sportvereniging of het buurthuis. Maar ook gewoon een praatje maken met een bakje koffie; samen is leuker dan alleen. Niet alleen omdat vrijwilligers iets voor een ander willen betekenen, maar ook omdat zij dit contact zelf leuk en belangrijk vinden. En als het contact beiden bevalt, blijft u maximaal anderhalf jaar maatjes via het Maatjesproject gekoppeld. U bepaalt samen hoe vaak er contact is, maar minimaal één keer per twee weken.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.