Bekijk alle projecten in "LEEUWARDEN"

Maatjesproject AanZet

Organisatie
Stichting AanZet
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
1
Gemeente
LEEUWARDEN
Leeftijd doelgroep
Jongeren
Volwassen
Ouderen

Wil jij iets betekenen voor mensen (18 jaar en ouder) met een psychische en/of sociale kwetsbaarheid (denk aan bijv. mensen met een burn-out, depressieve gedachten of angsten)? Ben jij één keer in de twee weken beschikbaar voor een bezoekje aan iemand om gezellig samen activiteiten te doen (bijv. wandelen, fietsen of winkelen), waar jullie beide blij van worden? Meld je dan aan als maatje! In (bijna) heel Friesland zijn wij dringend op zoek naar nieuwe maatjes.

Er vindt eerst een kennismakingsgesprek plaats op kantoor (indien dit niet mogelijk is komen medewerker(s) van het Maatjesproject graag bij jou thuis), zodat rekening gehouden kan worden met jouw voorkeuren, interesses en hobby’s. Daarna gaan wij op zoek naar een deelnemer die hierbij aansluit. De eventuele reiskosten van en naar de deelnemer krijg je vergoed, de kosten van activiteiten zijn voor eigen rekening.

Koppels worden anderhalf jaar ondersteund vanuit het Maatjesproject. Binnen deze anderhalf jaar kun je samen werken aan behoeften zoals bijvoorbeeld het vergroten van sociale en communicatieve vaardigheden en zelfvertrouwen. Het Maatjesproject van AanZet heeft regelmatig contact met de koppels, zo blijven wij op de hoogte van jullie contact en kunnen wij advies geven indien nodig. Iedere werkdag zijn wij bereikbaar van 9:00u tot 17:00u voor jullie vragen en verhalen. Ook organiseren wij bijeenkomsten om kennis uit te wisselen en ervaren met andere maatjes te delen. Als maatje wordt je hier voor uitgenodigd.

Het Maatjesproject van AanZet biedt mensen (18 jaar en ouder) die psychisch en/of sociaal kwetsbaar zijn (bijvoorbeeld mensen met een burn-out, depressieve gedachten of angsten) een maatje. Een maatje (vrijwilliger) komt minimaal 1x per twee weken langs bij jou. Jullie plannen samen activiteiten die jullie leuk vinden, bijvoorbeeld koffie drinken, spelletjes spelen of naar de film.

Wanneer jij je bij ons aanmeldt volgt een kennismakingsgesprek bij jou thuis. Hierin worden jouw interesses, behoeften en voorkeuren besproken. Vervolgens gaan wij naar een geschikt maatje zoeken waar jij aan gekoppeld kan worden. Het contact kan ook met een lotgenoot zijn, als jij dat wil. Een lotgenoot is iemand die ook een psychische kwetsbaarheid heeft. Dit kan heel fijn zijn want deze persoon weet hoe het is om te leven met een kwetsbaarheid, net als jij.

Het maatje krijgt een reiskostenvergoeding om jou te bezoeken. De eventuele kosten bij de activiteiten die jullie samen ondernemen zijn voor eigen rekening. Koppels worden anderhalf jaar ondersteund vanuit het Maatjesproject. Binnen deze anderhalf jaar kan je samen werken aan jouw behoeften, zoals bijvoorbeeld het vergroten van sociale en communicatieve vaardigheden en zelfvertrouwen.

Het Maatjesproject van AanZet heeft regelmatig contact met de koppels, zo blijven wij op de hoogte van jullie contact en kunnen wij advies geven indien nodig. Iedere werkdag van 9:00u tot 17:00u zijn wij bereikbaar voor jouw vragen en verhalen.

Omschrijving activiteit
Het Maatjesproject van AanZet biedt mensen (18 jaar en ouder) die psychisch en/of sociaal kwetsbaar zijn (bijvoorbeeld mensen met een burn-out, depressieve gedachten of angsten) een maatje. Een maatje komt minimaal 1x per twee weken langs bij een deelnemer (iemand die een maatje zoekt). Jullie plannen samen activiteiten die jullie leuk vinden, bijvoorbeeld koffie drinken, spelletjes spelen of naar de film.

Wanneer jij je bij ons aanmeldt volgt een kennismakingsgesprek. Hierin worden jouw interesses, behoeften en voorkeuren besproken. Vervolgens gaan wij zoeken naar een geschikte koppeling met een maatje of deelnemer. Het contact kan ook met een lotgenoot zijn, als jij dat wil. Een lotgenoot is iemand die ook een psychische kwetsbaarheid heeft. Dit kan heel fijn zijn want deze persoon weet hoe het is om te leven met een kwetsbaarheid.

Het maatje krijgt een reiskostenvergoeding om naar de deelnemer toe te gaan. De eventuele kosten bij de activiteiten die jullie samen ondernemen zijn voor eigen rekening. Koppels worden anderhalf jaar ondersteund vanuit het Maatjesproject. Binnen deze anderhalf jaar kun je samen werken aan behoeften zoals bijvoorbeeld het vergroten van sociale en communicatieve vaardigheden en zelfvertrouwen.

Het Maatjesproject van AanZet heeft regelmatig contact met de koppels, zo blijven wij op de hoogte van jullie contact en kunnen wij advies geven indien nodig. Iedere werkdag van 9:00u tot 17:00u zijn wij bereikbaar voor vragen en verhalen.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt