Bekijk alle projecten in "ALMERE"

Maatjes voor kinderen en jongeren gezocht!

Organisatie
Humanitas Almere
Soort project
Maatjes
Overig
Tijdsbesteding in uren per week
4
Gemeente
ALMERE
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Jongeren

Heb jij een paar uur per week/twee weken tijd om een Almeers kind aandacht en plezier te geven omdat dat thuis (even) niet gaat? Word dan vandaag nog Maatje!
Kinderen en jongeren die bij Match worden aangemeld hebben vaak te maken met bepaalde omstandigheden, zoals een laag zelfbeeld, een klein sociaal netwerk, een ingrijpende gebeurtenis of een (psychische, lichamelijke of geestelijke) beperking bij zichzelf of binnen het gezin. Het is geweldig om te merken dat een kind met jouw hulp weer sterker en blijer wordt, en jou na een tijdje niet meer nodig heeft. Samen overleg je wat jullie gaan doen. Kiezen jullie voor knutselen, chillen of ondernemen jullie iets sportiefs?

Je wordt maatje voor een kind of jongere voor ongeveer 6 maanden tot een jaar en een Humanitas begeleider is jullie contactpunt. Je staat nooit alleen!

Wij bieden je een uitgebreide training en persoonlijke begeleiding. Daarnaast ontvang je een onkostenvergoeding en ga je deel uitmaken van een enthousiaste groep vrijwilligers.

Van een kind of jongere vragen wij of ze een contact aan kunnen gaan, afspraken kunnen maken en in staat zijn het contact (na een bepaalde periode) af te sluiten.
Vrijwilligers worden niet ingezet als hulpverleners bij zwaardere problematiek of diagnoses en gaan niet probleemoplossend aan de slag. Tenslotte zetten we onze vrijwilligers niet in voor incidentele activiteiten, zoals leren fietsen, leren lezen of met openbaar vervoer om leren gaan.

Omschrijving activiteit
MATCH
Match biedt jou een maatje die kijkt wat jij nodig hebt. Hij of zij legt jou niks op. Je kunt bijvoorbeeld samen gezellig kletsen, erop uit gaan in Almere of sporten. Match is er voor kinderen en jongeren tussen de 4 en 24 jaar.

BACK-UP
Back-up biedt ondersteuning aan kinderen en jongeren tussen de 4 en 24 jaar die zelf of binnen hun gezin te maken hebben met een lichamelijke of geestelijke beperking

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt