Bekijk alle projecten in "ASSEN"

Maatjes gezocht voor jonge nieuwkomers

Organisatie
Solidair Groningen & Drenthe
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
4
Gemeente
ASSEN
Leeftijd doelgroep
Jongeren

Maatje worden?
Als maatje heb je wekelijks contact met één of twee jonge nieuwkomers. Je onderneemt samen activiteiten en ondersteunt daarmee het doorbreken van het sociaal isolement van de jongere en draagt bij aan de integratie. Gemiddeld kost het je per koppeling 4 uur in de week. Ben je student van een sociale studie? Dan is er een mogelijkheid om dit traject als stage te doen. Wij bieden vooraf een training en tijdens het traject bieden we voortdurend coaching en ondersteuning.

 Ben jij tussen de 18 en 30 jaar oud en kun je zelfstandig werken?
 Heb je affiniteit met de doelgroep, een open houding naar mensen uit een andere cultuur en ben je nieuwsgierig naar deze nieuwe cultuur?
 Ben je bereid te leren en sta je open voor feedback?
 Heb je doorzettingsvermogen, maar ben je ook in staat je grenzen aan te geven?
 Ben je daarnaast initiatiefrijk, geduldig en handel je proactief?
Dan zoeken wij jou!
Meld je aan bij Krista Russchen (krista@solidairgroningendrenthe.nl) door een korte motivatiebrief te sturen. Voor meer informatie kun je bellen met Krista: 06-23646589.

Het project is bedoeld voor jonge nieuwkomers in de leeftijd van 12-18 jaar die op een ISK school zitten. Sommige van deze jongeren hebben een klein sociaal netwerk en kunnen na school niet goed participeren in de samenleving.

Omschrijving activiteit
New@Home is een maatjesproject voor jonge nieuwkomers tussen de 12 en 18 jaar. Maatjes trekken met de jongeren op. Ze begeleiden bij hun schoolcarrière en werken samen aan het opbouwen van een bestaan in Nederland.
New@home richt zich op jongeren die vanuit een ander land in Nederland komen wonen met de bedoeling zich hier te vestigen. Specifiek zijn dit nieuwkomers tussen de 12-18 jaar oud die naar Internationale Schakelklassen (ISK) gaan en die geen of weinig sociale contacten hebben. Maatjes zijn veelal vrijwilligers of studenten van sociale studies, die wekelijks met de jonge nieuwkomer afspreken en activiteiten ondernemen. New@Home is ontwikkeld door Kinderperspectief in Zwolle en wordt o.a. met succes uitgevoerd in Enschede en Rotterdam.

Ja, hier wil ik maatje worden

Helaas, op dit moment worden er voor dit project geen maatjes gezocht.
Wil je toch als maatje ergens aan de slag?

Zoek een passend project in je buurt

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.