Bekijk alle projecten in "ZUNDERT"

Maatjes in allerlei soorten en maten

Organisatie
Stichting Welzijn Zundert
Soort project
Maatjes
Buddy
Tijdsbesteding in uren per week
1
Gemeente
ZUNDERT
Leeftijd doelgroep
Jongeren
Volwassen
Ouderen

Maatjes zijn er in allerlei soorten. Er zijn maatjes die langskomen. Maatjes die helpen of advies geven. Maatjes die anderen laten lachen. Of maatjes die meegaan naar moeilijke dingen. Er zijn wandelmaatjes, leesmaatjes, boodschappenmaatjes, schuldhulpmaatjes, huiswerkmaatjes, sportmaatjes. Dus als je iets wil doen voor een ander, kun je maatje worden. Bij maatjes staan menselijkheid en gelijkwaardigheid centraal. Het draait om persoonlijk contact. Warmte, humor, aandacht, tijd, respect en begrip zijn belangrijk. Maatjes voelen zich allebei beter door hun ontmoetingen.

Iedereen kan in een moeilijke periode in het leven behoefte krijgen aan contact met een ander medemens. Geen arts of hulpverlener maar gewoon iemand anders om mee te praten, te lachen, dingen te delen of iets te ondernemen. Via het maatjesproject gaan we op zoek naar een geschikte vrijwilliger die minimaal een half jaar regelmatig contact heeft.

Omschrijving activiteit
Bij je aanmelding kun je aangeven waar je interesse naar uit gaat. Of je kunt zelf zoeken naar openstaande vacatures in gemeente Zundert via NL voor Elkaar (www.nlvoorelkaar.nl) Als je een leuke vraag hebt gevonden ga je samen met de sociaal werker op kennismakingsgesprek. Wanneer beide partijen positief zijn gaan jullie samen afspreken.

Doorgaans wordt je voor minimaal een half jaar aan iemand gekoppeld die jou aandacht om een een of andere manier goed kunt gebruiken. In overleg spreek je af dat je elkaar eens per week of twee weken contact met elkaar hebt. Reken op 1,5 uur per bezoek.

Je hebt contact met een sociaal werker waar je terecht kunt met vragen. Ook organiseren we regelmatig bijeenkomsten rondom bepaalde thema's of trainingen waarbij je ook andere vrijwilligers ontmoet. Je hebt een VOG nodig die wij bekostigen en er is een reiskostenvergoeding.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt