Bekijk alle projecten in "AMSTERDAM"

Maatje voor Jan

Organisatie
Leger des Heils GWCA
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
AMSTERDAM
Leeftijd doelgroep
Volwassen
Ouderen

TAAKOMSCHRIJVING
Jan (70) uit West zoekt een maatje om met elkaar de buurt in te gaan. Hij houdt van Lego, stijldansen en heeft een uitgebreide muziekcollectie. Heeft vroeger in het Amstelhotel gewerkt.

WAT VOOR KENNIS OF VAARDIGHEDEN ZIJN NODIG?
Je bent sociaal betrokken en wil graag iets doen voor een ander;Je hebt affiniteit met onze doelgroep en staat stevig in je schoenen;Je hebt ongeveer 2 uur per week over;Je respecteert de doelstelling van de Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg.

WAT VOOR KENNIS OF VAARDIGHEDEN ZIJN NODIG?
Als maatje bij het Leger des Heils begin je met de cursus "Ondersteunend Vrijwilligerswerk". Deze wordt gegeven bij de Vrijwilligersacademie en duurt drie avonden. Je hebt daarnaast ook de mogelijkheid om intervisie-bijeenkomsten bij te wonen. Onder leiding van onze coordinator ga je met andere maatjes in gesprek over wat je bent tegengekomen en waar je eventueel tegenaan loopt.

WAT KRIJG JE ER VOOR TERUG?
Echt van betekenis zijn voor een ander; Waardering, een prettige sfeer en begeleiding; Uitbreiding van je netwerk; Onderdeel zijn van een organisatie die zich inzet voor de kwetsbare naaste; Een reiskostenvergoeding; Training aanbod

WERKTIJDEN
Jullie spreken zelf een dag en tijd af die jullie uitkomt. Het kan wekelijks zijn, of bijvoorbeeld om de week. Het maatjescontact houdt aan voor de periode van een jaar.

HOE KOM JE IN AANMERKING?
Ben je geinteresseerd of wil je eerst nog wat meer informatie, neem dan contact op met de contactpersoon.

Het maatjesproject is er voor deelnemers van een programma bij het Leger des Heils

Omschrijving activiteit
WAT IS DE MEERWAARDE VAN DIT VRIJWILLIGERSWERK?
Het Leger des Heils zet zich in voor de meest kwetsbaren in de samenleving, mensen zonder helper. Een maatje zorgt ervoor dat zij weer vaker buiten komen, meer zelfvertrouwen krijgen en hun netwerk uitbreiden.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.