Bekijk alle projecten in "AALSMEER"

Maatje voor een moeder

Organisatie
Humanitas Amstelland - Home-Start
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
AALSMEER
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Volwassen

IN HET KORT
Ook in deze tijd hebben sommige ouders met een jong kind een steuntje in de rug nodig. Ben jij misschien zelf ouder en weet jij hoe het is om 24 uur per dag de zorg voor jonge kinderen te hebben?

TAAKOMSCHRIJVING
Home-Start zoekt voor heel Aalsmeer betrokken buurtbewoners die (vooral) moeders met een baby, peuter of kleuter (of meerdere jonge kinderen) gedurende langere tijd een steuntje in de rug willen geven. Je hebt wekelijks contact met een vast gezin met tenminste 1 kind jonger dan 7 jaar. De moeder geeft aan waarbij ze ondersteuning wil. Dat kan zijn bij de opvoeding van haar kind, samen iets leuks ondernemen of bijvoorbeeld hulp bij een lastige brief. De moeders die ondersteuning vragen doen dat vaak omdat ze geen familie of vrienden in de buurt hebben en/of alleen staan voor de opvoeding van hun kind(eren). De vrijwilliger is dan een enorme steun.

WAT VOOR KENNIS OF VAARDIGHEDEN ZIJN NODIG?
Zelf ouder zijn of bijvoorbeeld door werk ervaring hebben met kinderen en/of ouders, waardoor je je kunt inleven in de positie van ouders die behoefte hebben aan steun. Je hebt oog voor de eigen kracht van ouders en dingen die goed gaan en je hebt respect voor waarden en normen die mogelijk net even anders zijn dan je gewend bent.

WAT VOOR SCHOLING KRIJG JE AANGEBODEN?
Een training van drie dagen voor je begint. We bieden onze vrijwilligers ongeveer 2x per jaar een themabijeenkomst aan. Daarnaast wissel je tijdens terugkombijeenkomsten ervaringen uit met andere vrijwilligers en kun je altijd een beroep doen op je coördinator als je vragen hebt of een lastig situatie tegen komt.

Omschrijving activiteit
Home-Start is een wereldwijd programma voor opvoed- en gezinsondersteuning bij lichte, alledaagse opvoedvragen. Als vrijwilliger ben je een maatje voor ouders en hun kinderen. Je biedt een luisterend oor, vriendschappelijke ondersteuning en praktische hulp. Je bent de figuurlijke helpende en luisterende buurvrouw die de gezinnen vaak zelf niet hebben.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.