Bekijk alle projecten in "BAARN"

Maatje op Maat voor mensen met een sociale beperking (Baarn)

Organisatie
Humanitas Eemland
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
BAARN
Leeftijd doelgroep
Jongeren
Volwassen
Ouderen

Je wordt , na een kennismakingsgesprek met één van de coördinatoren, gekoppeld aan een deelnemer. Deze koppeling vindt plaats op basis van mogelijkheden (tijd en plaats), interesse (overeenkomend of juist met een wens om daar meer over te weten, ervaring op te doen), voorkeur (man/vrouw, leeftijd).
Je bezoekt een deelnemer wekelijks of twee-wekelijks; je onderneemt een activiteit of blijft thuis met een spelletje, een film kijken, muziek luisteren etc. Dit neemt 2 of 3 uur; alles gaat in overleg. Reiskostenvergoeding is mogelijk; ergens koffiedrinken betaalt of de deelnemer of jijzelf, declaratie is niet mogelijk.

Je vindt het misschien lastig om nieuwe contacten te maken. Toch zou je dit graag willen. Je durft misschien niet zo goed zelf er op uit te gaan. Je voelt je onzeker. Je wilt een steuntje in de rug.

Humanitas Maatjes op Maat: Samen meer plezier en Samen sta je sterk.
Met een van onze vrijwilligers – jouw maatje – ga je eropuit. Gewoon lekker ontspannen. Wandelen of winkelen, bijvoorbeeld. Jullie hebben dezelfde hobby’s of interesse. Altijd iets om te doen of om erover te praten.
Wij zorgen ervoor dat jullie goed bij elkaar passen. Iemand met wie je goed kunt praten, die met je meeleeft en je steunt. Een maatje helpt je om over de drempel heen te stappen om er op uit te gaan, zelf een activiteit te bedenken. Als je dan toch hebt gedaan, kom je misschien tot de ontdekking dat het gezellig en leuk was.
Samen maken jullie er een mooie tijd van.
Een maatje is er niet voor een paar keer maar voor langere tijd. Dan heb je tijd om aan elkaar te wennen en te ontdekken wat je samen of met anderen kan doen.

Omschrijving activiteit
Een maatje van iemand met een sociale beperking bezoekt op regelmatige basis een deelnemer. Samen kunnen activiteiten ondernomen worden: uit (dierentuin, kwekerij, cafébezoek, zwembad, sportwedstrijd) of thuis (een film kijken, muziek luisteren, helpen met een hobby, praten, een spelletje doen). Daarnaast worden er natuurlijk ook tal van activiteiten georganiseerd waar je naar toe kunt gaan.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.