Bekijk alle projecten in "BAARN"

Maatje Baarn

Organisatie
Welzijn Baarn
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
BAARN
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Jongeren
Volwassen
Ouderen

Welzijn Baarn start per januari 2020 met de uitvoering van een maatjesproject. Een maatje staat tijdelijk naast de burger. Door de inzet van maatjes voelt de Baarnaar zich ondersteund in zijn hulpvraag en heeft handvatten gekregen om te participeren in de Baarnse samenleving. Dit doen we doelgericht, we werken van A naar B, en binnen een gestelde tijd, maximaal anderhalf jaar.
Hiervoor bieden wij 3 soorten maatjes, nl.:

- Het administratiemaatje
Samen post openmaken en sorteren, overzicht maken betalingsachterstanden, invullen formulieren en gebruik minimaregelingen, digitale ondersteuning.
- Het integratiemaatje
Spelenderwijs oefenen met de taal, de nieuwkomer wegwijs maken in Baarn, voorlichten over en meenemen naar voorzieningen.
- Het sociale maatje
Samen zoeken naar activiteiten, aansluiten bij hobby's, activiteiten bezoeken, helpen bij het maken van contacten, helpen met sociale vaardigheden.

Spreekt één van deze maatjes u aan en wilt in deze vorm iets betekenen voor een ander? Twijfel niet langer, doe mee en wordt maatje!

Wij vragen:
- Een open houding naar mensen met verschillende achtergronden.
- flexibiliteit en een goede mindset
- Een VOG
- Een tijdsinvestering van gemiddeld minimaal 2 uur per week (koppeling met 1 deelnemer)

Wij bieden:
- Een vrijwilligerscontract
- Een vrijwilligersverzekering
- Eindejaarswaardering
- Een jaarlijks vrijwilligersuitje
- Deskundigheidsbevordering, min. 4 x per jaar.

Voor vragen neem contact op met de coördinator van maatje Baarn, Esther Schaap

06-13359410 en/of stuur uw sollicitatie naar maatje@welzijnbaarn.nl
Soort dienstverband: Parttime, Vrijwilligerswerk

Zou u graag wat hulp willen bij:
- Het ordenen van uw administratie
- Een overzicht in uw financiën
- Het uitbreiden van uw (sociaal)netwerk
- Het vinden en uitvoeren van hobby's en/of activiteiten in Baarn
- Het leren kennen van Nederlandse gewoontes
- het oefenen van de Nederlandse taal.

Maar heeft u niet de financiële middelen of het netwerk om dit zelf te regelen, meld u aan bij Maatje Baarn en wellicht dat een vrijwilliger u op weg kan helpen.
Esther Schaap | maatje@welzijnbaarn.nl | 06-13359410

Omschrijving activiteit
Maatje Baarn is een initiatief van Welzijn Baarn en richt zicht op het maken van koppelingen tussen een deelnemer en een maatje. Een deelnemer is een Baarnse inwoner met een hulpvraag, hij of zij wil iets leren. Een maatje is een vrijwilliger, hij of zij loopt tijdelijk (een jaar) met de deelnemer op en helpt bij het werken aan zijn of haar hulpvraag.
Maatje Baarn biedt 3 verschillende soorten maatjes aan:
SOCIAAL MAATJE
Een sociaal maatje helpt een Baarnaar die zich sociaal wil ontwikkelen en/of zijn netwerk wil uitbreiden door bijvoorbeeld deel te nemen aan activiteiten.
 Ik wil samen met een maatje ontdekken welke activiteiten, die binnen Baarn worden aangeboden, bij mij passen en deze samen bezoeken.
 Ik zit veel alleen thuis en vind dit niet prettig. Ik wil mijn netwerk uitbreiden. Ik weet niet hoe ik dit aan kan pakken, kan iemand mij daarin ondersteunen?

INTEGRATIEMAATJE
Een inburgermaatje helpt een nieuwkomer (vluchteling )een leven op te bouwen in Baarn. Hij/zij wijst hem de weg binnen de Nederlandse samenleving.
 Ik wil leren, door informeel te oefenen met Nederlands, waar ik mijn boodschappen kan doen en waar ik terecht kan voor hulp.
 Ik kan alle zaken rondom de opvoeding en zorg voor mijn kinderen in de westerse maatschappij niet bijbenen, kan iemand met mij meekijken?

ADMINISTRATIEMAATJE
Als administratiemaatje helpt u een Baarnaar zijn of haar administratie op orde te krijgen en waar nodig financiële hulp te regelen.
Hulpvragen van een deelnemer kunnen zijn:
 Ik wil leren mijn administratie te ordenen, mijn financiële zaken te regelen.
 Er zijn schulden ontstaan, waar moet ik beginnen om het roer om te gooien. Kan iemand een overzicht en een stappenplan met mij maken?

Maatje Baarn wordt gecoördineerd door een beroepskracht van Welzijn Baarn. Zij begeleidt het proces op actieve wijze door het voeren van intake gesprekken met de deelnemer, evaluaties met deelnemer en maatje en het aanbieden van passende deskundigheidsbevordering voor de maatjes

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt