Bekijk alle projecten in "ALMERE"

Maak jij het verschil voor een eenzame 75-plusser?

Organisatie
Humanitas Almere
Soort project
Maatjes
Buddy
Coach
Tijdsbesteding in uren per week
4
Gemeente
ALMERE
Leeftijd doelgroep
Ouderen

Je verbonden voelen met anderen is nu misschien wel belangrijker dan ooit. Goed Ontmoet 75+ biedt ondersteuning aan senioren van 75 jaar en ouder die zich eenzaam voelen. Als vrijwilliger heb je één-op-één contact met een 75-plusser die je maximaal een jaar lang ondersteunt. Hierdoor draag je bij aan het verminderen van eenzaamheid en het vergroten van zelfredzaamheid. Als vrijwilliger word je gekoppeld aan een senior waarmee je wekelijks contact hebt. Je gaat op een coachende wijze in gesprek waarbij verschillende onderwerpen aan bod komen, zoals structuur, beweging en zingeving. Samen met de senior ga je op zoek naar wat deze persoon nodig heeft om zich (weer) verbonden te voelen, meer plezier in het leven te ervaren en zelfstandig verder te kunnen.

Hoe werkt het?
U wordt gekoppeld aan een vrijwilliger waarmee u wekelijks contact heeft. Een vrijwilliger van Goed Ontmoet 75+ gaat samen met u op zoek naar wat er voor u nodig is om de situatie te veranderen. Onze vrijwilligers zijn getraind om mensen te ondersteunen die last hebben van eenzaamheid.
Wat bieden wij u?
Een vrijwilliger die:
bij u past;
luistert en met u meedenkt;
u een jaar lang ondersteunt;
handvatten aanreikt om de eenzaamheid nu en in de toekomst zelf aan te pakken.

Omschrijving activiteit
Over Goed Ontmoet 75+ Het project Goed Ontmoet 75+ is een gezamenlijk project van Humanitas Almere en De Schoor, Welzijn in Almere en heeft de duur van een jaar. Na een jaar is de methodiek voldoende ontwikkeld, getest en geëvalueerd om Goed Ontmoet 75+ als werkwijze te integreren in de organisatie. Wij vragen je als vrijwilliger actief mee te denken, je mening te geven en suggesties aan te dragen over (de ontwikkelingen van) het project. Kijk voor meer info op: https://www.humanitasalmere.nl/vacatures-25a/319-maak-jij-het-verschil-voor-een-eenzame-75-plusser

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.