Bekijk alle projecten in "HAARLEM"

Logeerweekenden kinderen met een beperking

Organisatie
Stichting Wielewaal
Soort project
Overig
Tijdsbesteding in uren per week
52
Gemeente
HAARLEM
Leeftijd doelgroep
Jongeren

Op logeerweekenden kom je deelnemers tegen van 4 jaar en ouder. Er zijn kinderen met een lichamelijke beperking, een verstandelijke beperking, ADHD, autisme of een combinatie van meerdere beperkingen (afhankelijk van de locatie). Sommige kinderen zitten in een rolstoel, andere kinderen rennen de hele dag rond. Sommige kinderen moet je helpen met douchen, eten of naar de wc gaan, andere kinderen hebben vooral behoefte aan begeleiding en sturing. Samen met de andere vrijwilligers zorg je dat iedereen mee kan doen binnen zijn eigen mogelijkheden en op zijn eigen niveau.

Logeerweekenden vinden het hele jaar door plaats in de weekenden buiten de schoolvakanties. De leiding is in handen van een ervaren recreatieleider die vaak de logeerders al kent. Als vrijwilliger schrijf je je in voor een weekend. Vrijwilligers zijn aanwezig van vrijdagmiddag (ca. 15.00u) tot zondagavond. Je kunt je inschrijven voor 1 weekend of vaker terugkomen, zodat je een band met de logeerders opbouwt.

Wat doe je als vrijwilliger?
- Je begeleidt de deelnemers bij recreatieve activiteiten, zoals knutselen, sport & spel, koken, zwemmen (sommige locaties), speurtochten en soms ook huiswerk
- Je helpt bij de dagelijkse verzorging, zoals bij het douchen, aan- en uitkleden
- Je helpt bij het eten en naar de wc gaan
- Je zorgt voor de benodigde structuur en begeleiding
- Je helpt bij huishoudelijke taken, zoals schoonmaken, afwassen en koken

Door middel van instructiemateriaal word je voorbereid op wat je te wachten staat.

Ouders die interesse hebben in een logeerweekend voor hun kind kunnen kijken op www.wielewaal.nl/logeren

Omschrijving activiteit
Bij Wielewaal kunnen kinderen met een beperking een weekend komen logeren. Zo kunnen ze wennen aan het logeren zonder ouders, hebben ze een leuk weekend en hebben de ouders even tijd voor zichzelf of voor de rest van het gezin.

Ja, hier wil ik Maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een Maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een Maatje op maat te vinden.