Bekijk alle projecten in "AMSTERDAM"

Lieve en stabiele vrijwilligster gevraagd voor Daniek (63) uit IJburg

Organisatie
De Regenboog Groep
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
AMSTERDAM
Leeftijd doelgroep
Volwassen
Interesse
Nieuwe dingen ontdekken

Daniek uit IJburg heeft door haar permanente oogontsteking een tijd haar administratie niet kunnen doen. Ze wil haar stapel post graag opruimen, het liefst met iemand aan haar zijde. Een dame die stevig in haar schoenen staat en Daniek wat sturing kan geven. Ben jij een dame tussen de 30 en 60 jaar en vind je het ook leuk om zo nu en dan met haar naar buiten te gaan, boodschappen doen of naar de dokter? Meld je dan aan als vrijwilliger!

Je spreekt eens per week of per twee weken af met je maatje. Uiteraard op een tijd die voor jullie allebei uitkomt. Dit kan dus ook in het weekend of ’s avonds. Het contact loopt voor een periode van minimaal een half jaar tot maximaal een jaar. Je krijgt persoonlijke begeleiding van een van onze coördinatoren. Daarnaast bieden we via de Vrijwilligersacademie een interessant (en gratis!) cursusaanbod aan onze vrijwilligers aan.

Waarom maatje worden bij De Regenboog Groep?
Gratis trainingen en cursussen van de Vrijwilligersacademie
Goede begeleiding en intervisie
Reiskostenvergoeding
Een onvergetelijke ervaring waarbij je in contact komt met mensen waar je normaal nooit mee in aanraking zou komen
Je maakt echt verschil in het leven van een ander

Tijdsinvestering
Als Regenboog-vrijwilliger spreek je eens in de twee weken of eens per week een paar uurtjes af met jouw maatje. Je verbind je voor 6 tot 12 maanden aan je maatje; zo bouw je echt een band op.

Wie zoeken wij?
Wij zoeken naar Aardige Amsterdammers met een open houding! Een persoonlijk verhaal of een afwijkende levensstijl raakt iets in je en geeft je energie. Je hebt iets met Amsterdam en wil graag bijdragen aan een mooiere stad waarin niemand zich alleen hoeft te voelen. Ook kun je goed luisteren, ben je 21 jaar of ouder en heb je een stabiele persoonlijkheid.

Hulpvragers kunnen terecht op hulpvanderegenboog.org

Omschrijving activiteit
1 op de 5 Amsterdammers leeft in armoede en die groep blijft maar groeien. Heb jij je financiën op orde? Wij zien dat als een talent. Een talent dat je kunt inzetten voor iemand met financiële problemen. Wij zoeken motiverende coaches die samen met onze klanten de administratie willen doornemen, overzicht kunnen creëren, goed kunnen luisteren en het leuk vinden om op financiële zelfredzaamheid te coachen. Wil jij samen brieven openen, rekeningen doornemen, iemand helpen met budgetering en zo zorgen dat schulden in de toekomst voorkomen worden?

Ja, hier wil ik Maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een Maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die Maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt