Bekijk alle projecten in "ALMERE"

Lichtpuntje in het leven van een eenzame oudere

Organisatie
VMCA
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
ALMERE
Leeftijd doelgroep
Ouderen

Als maatje kun je veel betekenen voor een eenzame oudere met een klein netwerk. Je kunt één keer per week een paar uurtjes bij iemand op bezoek gaan, helpen met boodschappen of samen een wandelingetje maken. Soms zit de hulpvrager in een rolstoel en duw je de rolstoel. Nu corona weer wat 'beheersbaarder' is geworden durven ouderen weer naar buiten. Na 1,5 jaar binnen zitten willen ze er graag weer op uit. Maar er zijn ook mensen die helaas niet meer buiten komen en behalve de hulp, niemand meer zien. Jij kunt een lichtpuntje zijn in het leven van een ander. Als maatje mogen jullie net zo lang elkaar blijven ontmoeten als jullie willen, mits je het samen leuk hebt.

Zoekt u een maatje die u wekelijk wil bezoeken, met u wil wandelen of u wil helpen met de boodschappen? Dan kunt u contact opnemen met de VMCA. De bemiddelaars van Burennetwerk zijn bereikbaar van maandag tm donderdag van 9.30 - 12.30 uur. Belt u daarbuiten dan kunt u de telefoniste vragen of u teruggebeld kan worden.

Omschrijving activiteit
Bij Burennetwerk van de VMCA matchen we vrijwilligers aan hulpvragers voor een eenvoudige hulpvraag. Iets wat je normaal gesproken voor je buren zou doen. Mensen die een beroep doen op Burennetwerk hebben geen familie (meer) die hen kan helpen. Of ze wonen ver weg of zijn te druk. Wij helpen vraag een aanbod bij elkaar te brengen. We vinden een goede match belangrijk daarom blijven we net zo lang zoeken tot we de juiste vrijwilliger gematcht hebben. Of we verwijzen intern door of door naar een ander organisatie als de vraag daar beter past.

We krijgen aanvragen van hulpvragers uit allerlei culturen dus zoeken ook vrijwilligers uit diverse culturen. Soms spreekt de hulpvrager alleen de moedertaal en dan is matchen aan een vrijwilliger die die moedertaal spreekt erg fijn.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.