Bekijk alle projecten in "NIJMEGEN"

LangerThuisinNijmegen

Organisatie
Sterker Sociaal Werk
Soort project
Maatjes
Buddy
Overig
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
NIJMEGEN
Leeftijd doelgroep
Ouderen

We zijn op zoek naar Boodschappen maatjes
Voor ouderen in Nijmegen die niet instaat zijn zelfstandig boodschappen te kunnen doen door dat ze slecht ter been zijn .
Het zou fijn zijn als je een auto hebt zodat de oudere mee kan en je samen boodschappen kunt gaan doen. je krijgt een vergoeding voor het gebruik van de auto,
Je gaat een keer per week boodschappen doen liefst op een vast moment kost 1 a 2 uur. Je kunt ook op de fiets boodschappen doen als de oudere niet mee wil om boodschappen te doen.
de oudere maakt een boodschappen briefje en een tas klaar voor als je komt. Soms is het ook leuk om nog even te kletsen en een kopje koffie te drinken.
Als boodschappen maatje kun je zelfstandig werken, ben je verantwoordelijk en hou je je aan de afspraken . We houden ons ook aan de corona afspraken

Een boodschappenlijstje maken, naar de supermarkt en sjouwen met volle tassen. Soms gaat dat beter als iemand daarbij helpt!

Lukt het u niet meer om (zelfstandig) boodschappen te doen? Een vrijwilliger van de Boodschappenhulp kan helpen door voortaan samen naar de winkel te gaan, lopend of met de auto. Als dat niet meer lukt, kan de vrijwilliger de boodschappen voor u halen. U moet dan wel contant geld in huis hebben. Samen maken jullie afspraken over hoe vaak en hoe de boodschappen worden gedaan.

Voor wie?
U woont in de gemeente Nijmegen
U bent 55 jaar of ouder
U heeft geen mensen in uw omgeving die u kunnen helpen met het doen van boodschappen
Kosten
Boodschappenhulp van Sterker sociaal werk is gratis. De eventuele gereden kilometers door de vrijwilliger en de parkeerkosten zijn voor uw rekening.

Omschrijving activiteit
anger thuis in Nijmegen is de naam voor het ouderenwerk van Sterker sociaal werk (voorheen Swon het seniorennetwerk). Op deze website vindt u het aanbod voor ouderen in de gemeente Nijmegen overzichtelijk bij elkaar.

Praktische hulp, langer meedoen en veilig wonen
Wanneer u ouder wordt zijn sommige dagelijkse dingen minder vanzelfsprekend. Beroepskrachten en vrijwilligers van Sterker bieden dan praktische hulp, ondersteunen u bij betekenisvolle contacten en een zinvolle dagbesteding én informeren u over veilig wonen. Heeft u vragen over ouder worden? Dan kunnen u of uw naasten bij de Ouderenadviseurs of de Mantelzorgconsulenten van Sterker terecht voor informatie en advies.

Over Sterker sociaal werk
Sterker sociaal werk is in 2017 ontstaan uit een fusie tussen Swon het seniorennetwerk en NIM Maatschappelijk Werk. Samen zijn wij sterker in het bieden van hulp en ondersteuning aan mensen van nul tot honderd-plus. Sterker is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken bij de Sociale Wijkteams in Nijmegen. Ook Mantelzorg Nijmegen en het Centrum Ontmoeting in Levensvragen (COiL) vallen onder Sterker sociaal werk.Boodschappen hulp voor ouderen, samen of alleen boodschappen doen en daarna gezellig even een praatje en koffie of thee drinken

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.