Bekijk alle projecten in "ENSCHEDE"

Landelijk Hulpproject 'Wat Nu?' Rondje om met het hondje van een ziek baasje.

Organisatie
Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn
Soort project
Maatjes
Buddy
Overig
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
ENSCHEDE
Leeftijd doelgroep
Jongeren
Volwassen
Ouderen

Zorg voor je huisdier
Niet iedereen heeft familie of vrienden die kunnen bijspringen om te helpen. Vooral ouderen die plotseling worden geconfronteerd met een ziekte of ander lichamelijk ongemak, waardoor ze een tijdje aan huis gebonden zijn, maken zich terecht druk wanneer ze hun hondje niet kunnen uitlaten, of een ander huisdier niet de zorg kunnen geven die het nodig heeft.
Wij zoeken mensen met groot hart voor dieren en aandacht voor hun medemens, die in een situatie van nood bij de huisdier eigenaar tijdelijk de helpende hand willen bieden in eigen wijk of buurt. Het betreft incidentele hulp en alleen in een noodsituatie. Doet u mee? Meld u dan aan via onze website www.huisdierenwelzijn.nl/project-wat-nu en bekijk ook de video van een uitzending van SBS6 Hart van Nederland op onze website over de start van ons landelijk hulpproject in 2017.

Tijdelijke hulp via ‘hulpproject Wat Nu?’
Huisdiereigenaren die door fysieke problemen, door ziekte bedlegerig zijn of ander acuut probleem hebben zitten met de handen in het haar als het komt op de verzorging van het huisdier. Dan kunnen deze eigenaren een beroep doen op ons goede doel. Wij proberen in de omgeving van de huisdier eigenaar een match te vinden met een vrijwilliger woonachtig in de wijk of buurt die bereid is om tijdelijk de helpende hand te bieden en mee te helpen met de zorg voor het huisdier. Dat kan natuurlijk alleen als er voldoende vrijwilligers woonachtig zijn in uw buurt of wijk die zich bij ons hebben aangemeld voor het bieden van tijdelijke steun in nood. Maar wij matchen vrijwel dagelijks en het aantal mensen die een medemens willen helpen stijgt. Op dit moment hebben wij rond de 2.000 vrijwilligers op de lijst. Helaas nog wel een druppel op de gloeiende plaat. Maar de lijst groeit gestaag. Wij hopen in 2019 te kunnen groeien naar minimaal 5.000 hulpverleners op onze lijst.
De steun die wordt geboden is gratis en alleen voor mensen met kleine beurs die geen uitlaatservice of pension voor het dier kunnen betalen.
Zit u in nood, neem dan contact met ons op via www.huisdierenwelzijn.nl/project-wat-nu of per email: info@huisdierenwelzijn.nl
Heeft u zelf moeite met het doen van een aanvraag, vraag dan aan uw maatschappelijke hulp, een familielid of kennis om voor u de aanvraag voor te doen.
Noot: wij kunnen alleen dan steun bieden als wij in uw buurt een vrijwilliger beschikbaar hebben die de helpende hand wil bieden.

Omschrijving activiteit
Doe mee en help helpen, word vrijwilliger van Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn.
Er zijn veel mensen met een kleine beurs die geen uitlaatservice of opvang voor een huisdier kunnen bekostigen en dan is er geen zorg voor hun huisdier als ze zelf tijdelijk even uit de running zijn. Natuurlijk willen ze dat hun huisdier de juiste zorg blijft krijgen, want voor velen is het kunnen blijven behouden van een huisdier erg belangrijk en biedt ze vreugde in het leven. Een helpende hand van hulpverlenende mensen uit de eigen buurt, een tijdelijke buddy, is dan zeer welkom. Natuurlijk alleen als het de vrijwilliger op een gevraagd moment zelf goed uitkomt.
De werkzaamheden die steun behoeven betreffen het uitlaten van een hondje, of het meewandelen omdat iemand nogal slecht ter been is, of helpen bij het verschonen van de kattenbak, konijnenhok of vogelkooitje.

Door project ‘Wat nu?’ snijdt het mes aan twee kanten. Niet alleen wordt het dier geholpen met goede zorg, ook neemt het feit dat iemand zich niet druk hoeft te maken over haar of zijn huisdier veel zorgen weg, waardoor mensen weer snel de oude zijn.

Vrijwilligers die zich aanmelden, als tijdelijke buddy, doen dat geheel vrijblijvend. Hulp bieden is incidenteel. Wij weten namelijk niet uit welke hoek van ons land en op welk moment een aanvraag voor steun binnenkomt.
De stichting matcht de zorgvrager met een vrijwilliger die in de buurt woont. Dit kan alleen als er voldoende mensen in die omgeving zijn aangemeld. Aanmelden is vrijblijvend. Wij zoeken vrijwilligers uit alle delen van het land, zodat snel een goede match kan plaatsvinden. Word dierenbuddy voor tijdelijke periode.
Doet u mee? Helpt u helpen en biedt u aan iemand in nood, in eigen buurt of wijk, de helpende hand met tijdelijke steun met zorg voor een huisdier? Meld u aan via onze website: www.huisdierenwelzijn.nl/project-wat-nu.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.