Bekijk alle projecten in "ZUIDPLAS"

Inwoners voor elkaar

Organisatie
Welzijn Zuidplas
Soort project
Maatjes
Buddy
Overig
Tijdsbesteding in uren per week
1
Gemeente
ZUIDPLAS
Leeftijd doelgroep
Jongeren
Volwassen
Ouderen

Inwonersvoorelkaar.nl is een website voor burenhulp in Zuidplas. Als je je inschrijft als vrijwilliger kun je zelf aangeven voor welke hulpvragen jij je in wilt zetten. Bijvoorbeeld bij iemand langs gaan voor een praatje, samen wandelen of iets leuks ondernemen.
Ook kun je aangeven voor welke doelgroep jij je wilt inzetten (jongeren, volwassenen of ouderen).
Je krijgt via de mail alleen hulpvragen voorgelegd die passen bij jouw profiel. Als je besluit om een hulpvraag op te pakken, wordt je in contact gebracht met de hulpvrager en volgt er een kennismakingsgesprek. Is er een klik? Dan spreek je met elkaar af hoe vaak en op welke dag/tijdstip jullie willen afspreken. We gaan uit van minimaal 2 bezoekjes per maand.
We vragen van onze maatjes dat ze een Verklaring Omtrent Gedrag kunnen voorleggen. Als je gekoppeld bent aan een hulpvrager, wordt de VOG aangevraagd. De kosten hiervoor komen op onze rekening.

Ben je op zoek naar een maatje? Een luisterend oor of gewoon iemand die langs komt voor een bakje koffie? Of ga je er liever samen op uit? Het kan allemaal.
Via inwonersvoorelkaar.nl kun je aangeven waar je naar op zoek bent. Je kunt ook met de helpdesk (06-14763409) bellen voor meer informatie of hulp krijgen bij het invullen van je hulpvraag.
De vrijwilligers waarmee wij werken zijn door ons gescreend door middel van een kennismakingsgesprek en de aanvraag van een Verklaring Omtrent Gedrag.

Omschrijving activiteit
In Nederland zijn er veel mensen die zich eenzaam voelen. Ook in de gemeente Zuidplas komt eenzaamheid voor. Naar schatting zijn er alleen al in onze gemeente zo'n 3000 inwoners die zich sterk eenzaam voelen. Daarnaast zijn er inwoners die (door omstandigheden) een klein netwerk hebben en graag in contact komen met mensen om samen iets leuks te ondernemen, hun verhaal te delen of te gaan wandelen of fietsen.
Via de website inwonersvoorelkaar.nl koppelen we hulpvragers aan vrijwilligers (maatjes) zich zich via de website hebben ingeschreven. Er zijn al heel veel mooie contacten tot stand gekomen in de afgelopen jaren. Schrijf je ook in als maatje en help samen met ons ervoor te zorgen dat niemand in onze gemeente zich meer eenzaam hoeft te voelen.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.