Bekijk alle projecten in "ALMERE"

Humanitas Match

Organisatie
Humanitas Almere
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
4
Gemeente
ALMERE
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Jongeren

Voor sommige kinderen en jongeren in Almere is het helemaal niet vanzelfsprekend dat zij opgroeien in een liefdevol gezin waar aandacht en tijd voor hen is. Waar af en toe leuke dingen gedaan worden, waar de kinderen op een (sport)club zitten. Deze kinderen groeien op in gezinnen waar problemen zijn met gezondheid, relaties, armoede, geisoleerdheid of nog anders.

Getrainde vrijwilligers van Humanitas helpen om de dingen die niet goed gaan aan te pakken, zodat ze beter gaan. Het kan best lastig zijn, een band opbouwen met een kind of jongere die je niet kent. Het samen eens worden over hoe je de tijd samen gaat invullen. Maar het is geweldig om te zien en merken wat oprechte aandacht betekent voor een kind. Om te merken dat een kind met jouw hulp een sociaal leven gaat opbouwen. Jou na een tijdje niet meer nodig heeft. Je bent maatje voor een kind of jongere voor maximaal een jaar en de vaste Humanitas begeleider is jouw en hun contactpunt. Je staat nooit alleen!

Je bent 3 a 4 uur per week of per twee weken beschikbaar voor een kind of jongere (0-24 jaar) die extra aandacht kan gebruiken. Samen overleg je wat jullie doen. Kiezen jullie voor knutselen, chillen, of ondernemen jullie iets sportiefs?

Er kunnen allerlei redenen zijn waarom je een tijdje niet lekker in je vel zit. Je zit bijvoorbeeld in een lastige situatie thuis of op school. Je hebt geen of slecht contact met anderen. Je hebt het gevoel dat je er alleen voor staat. Als je niemand hebt om op terug te vallen, is je maatje van Match er wél voor je. Hij of zij luistert naar je en geeft je aandacht en steun.

Je maatje gaat uit van jouw behoefte en legt je niets op. Jullie contact is gebaseerd op gelijkwaardigheid, gezelligheid en vertrouwen. Je kunt bijvoorbeeld samen sporten, naar een bijeenkomst gaan, een hobby uitzoeken of gewoon kletsen. Maar ook als je tips nodig hebt voor een sollicitatiebrief of een opleiding, of hulp wilt bij een telefoongesprek, op je maatje kun je bouwen. Match is er voor iedereen tussen de 4-24 jaar.

Omschrijving activiteit
Match Almere is een maatjesproject voor kinderen en jongeren van 4 tot 24 jaar die onder moeilijke omstandigheden opgroeien. Een vrijwilliger spreekt gedurende ongeveer een jaar wekelijks met het kind af en samen bouwen ze een bijzondere band op.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.