Bekijk alle projecten in "MAASDRIEL"

Humanitas Home Start zoekt taalondersteuners voor kinderen

Organisatie
Humanitas Rivierenland
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
MAASDRIEL
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Jongeren

Is Nederlands niet uw eerste taal en spreken de kinderen niet goed Nederlands? Neem contact met ons op. Misschien kunnen wij iets voor u betekenen.

Taalondersteuners helpen kinderen spelenderwijs met de Nederlandse taal. Je doet spelletjes, leest voor, gaat met de kinderen naar de bibliotheek en ander plaatsen waarbij je ze al spelenderwijs de taal leert.
Je gaat 1 keer per week naar het gezin waar je 1 tot 2 uurtjes bezig bent met de kinderen en de ouders er ook bij betrekt.
Een beetje van jouw tijd, een groot verschil voor een kind..

Omschrijving activiteit
De wereld voelt onveilig als je niet begrijpt wat er om je heen wordt gezegd en wat er wordt geschreven. Een goede taalbeheersing is de basis voor kinderen om goed op school mee te kunnen komen. Het bepaalt hun toekomst. Wil jij van betekenis zijn voor de kinderen waarvan Nederlands niet hun eerste taal is?

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.