Bekijk alle projecten in "SCHIEDAM"

Home-Start zoekt lieverd met opvoedervaring

Organisatie
Stichting Humanitas Rotterdam
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
3
Gemeente
SCHIEDAM
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Volwassen

Bij het project Home-Start zoeken we vrijwilligers die het leuk vinden om een gezin of aanstaande moeder te ondersteunen.
Jouw rol is positief en opbouwend. Je kunt goed luisteren, meedenken, een handje helpen. Je kunt een ouder laten groeien in zijn of haar rol. Je geniet van kinderen en brengt wat afleiding en gezelligheid als er problemen zijn.
Bij Home-Start zijn er zoveel verschillende gezinnen er is altijd wel een verhaal dat bij je past en waar je iets kunt betekenen.
We bieden een gedegen voorbereidende training aan en goede begeleiding tijdens een traject.

We hanteren de volgende voorwaarden om vrijwilliger te kunnen worden bij Home-Start:
-21 jaar of ouder
-een verklaring omtrent gedrag kunnen aanvragen
-opvoedervaring
-het volgen van de voorbereidende training bij ons op kantoor
-1x per week 2 tot maximaal 4 uurtjes beschikbaarheid

Kinderen opvoeden kan veel plezier en voldoening geven. Een gezin draaiende houden, gaat alleen niet altijd even makkelijk. Er kan ruzie zijn met je kinderen, spanning met je partner, ziekte, weinig contact met familie en vrienden. Of de administratie loopt achter, een van de kinderen maakt geen huiswerk, of… Het kan van alles zijn. Meestal los je de problemen zelf op. Is het nu wat te veel? Je staat er niet alleen voor. Als je thuis ondersteuning kunt gebruiken, neem dan contact op met Home-Start.

Home-Start is thuis in gezinnen. Een getrainde vrijwilliger die ervaring heeft met opvoeden, biedt je een steuntje in de rug. Een luisterend oor. Vertrouwen. Tips over praktische zaken voor je gezin. Zoals iets gezelligs doen met de kinderen, advies over de administratie of samen leuke kinderboeken in de bibliotheek uitzoeken. Ook kan de vrijwilliger je helpen contact te leggen met andere ouders, om met hen ervaringen uit te wisselen of misschien nieuwe vriendschappen op te bouwen.
Jij vertelt met welke vragen je zit en waarover je tips wilt hebben. Jullie trekken samen op, praten over de alledaagse opvoedproblemen en zoeken er oplossingen voor.

Home-Start is er voor gezinnen met kinderen tot 7 jaar.
Dit kun je verwachten:
een vrijwilliger die één dagdeel per week bij je thuis komt
persoonlijke aandacht en een steuntje in de rug
ondersteuning bij de opvoeding van je kinderen
de kans om contact te leggen met andere ouders
hulp bij praktische zaken
vriendschappelijk contact en vertrouwen
de ondersteuning is voor gezinnen gratis

Lijkt het je iets voor jou en je gezin, neem gerust even contact op voor al je vragen.
Via de mail: avangennip@stichtinghumanitas.nl
Via de telefoon; 06-22786824

Omschrijving activiteit
Home-Start wordt in de regio Schiedam uitgevoerd door de stichting Humanitas Rotterdam.

Als vrijwilliger van Home-Start ondersteun je een gezin door wekelijks samen af te spreken.
Werken als maatje voor Home-Start is verrijkend. Je komt in contact met bijzondere mensen, andere gewoonten en culturen. Als vrijwilliger ben je een belangrijk maatje voor ouders en hun kinderen. Je biedt een luisterend oor, vriendschappelijke ondersteuning en praktische hulp. Ouders geven zelf aan waarvoor ze tips of ondersteuning willen hebben. Je denkt mee met de ouders. Samen zoek je oplossingen. Door te laten zien wat goed gaat, groeit het zelfvertrouwen. Vanuit je eigen ervaring met opvoeden, bied je een gezin thuis ondersteuning.
Je neemt geen zaken van de ouders over; je staat naast het gezin.
Je benadrukt de dingen die wél goed gaan en niet waarover ze zich onzeker voelen.
Het contact tussen jou en het gezin is gelijkwaardig en in wederzijds vertrouwen.
Na een paar maanden tot maximaal anderhalf jaar gezinsondersteuning gaat een gezin weer op eigen kracht verder.

Door Home-Start word je goed begeleid. Je krijgt een training. De coördinator begeleidt je bij het ondersteuningsproces. Er zijn themabijeenkomsten. Tijdens terugkombijeenkomsten wissel je ervaringen uit met de andere vrijwilligers. Zo leer je van elkaar. En je ontwikkelt jezelf in je werk. Home-Start is er voor gezinnen met kinderen tot 7 jaar.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.