Bekijk alle projecten in "AMSTERDAM"

Hemza (53) kan niet wachten om met jou Nederlands te oefenen!

Organisatie
De Regenboog Groep
Soort project
Maatjes
Buddy
Coach
Tijdsbesteding in uren per week
4
Gemeente
AMSTERDAM
Leeftijd doelgroep
Volwassen

Hemza (53) is een vriendelijke zachtaardige Syrische man, type vaderfiguur. Hij zoekt een mannelijke vrijwilliger om Nederlands mee te praten. Zijn Nederlands is nu nog minimaal, maar hij maakt graag grapjes en wil graag met een maatje de stad verkennen, koffie drinken, iemand om uit te nodigen bij hen te eten, maar vooral Nederlands oefenen. Hij houdt van bloemen en planten, tuinieren en buiten zijn.

Waarom maatje worden bij De Regenboog Groep?

• Gratis trainingen en cursussen van de Vrijwilligersacademie
• Goede begeleiding en intervisie
• Reiskostenvergoeding
• Een onvergetelijke ervaring waarbij je in contact komt met mensen waar je normaal nooit mee in aanraking zou komen
• Je maakt echt verschil in het leven van een ander

Tijdsinvestering
Als Regenboog-vrijwilliger spreek je eens in de twee weken of eens per week een paar uurtjes af met jouw maatje. Je verbind je voor 6 tot 12 maanden aan je maatje; zo bouw je echt een band op.

Wie zoeken wij?
Wij zoeken naar Aardige Amsterdammers met een open houding die makkelijk financieel overzicht hebben! Een persoonlijk verhaal of een afwijkende levensstijl raakt iets in je en geeft je energie. Je hebt iets met Amsterdam en wil graag bijdragen aan een mooiere stad waarin niemand zich alleen hoeft te voelen. Ook kun je goed luisteren, ben je 21 jaar of ouder en heb je een stabiele persoonlijkheid.

Hulpvragers kunnen terecht op hulpvanderegenboog.org

Omschrijving activiteit
Als vrijwilliger kun je een statushouder op verschillende manieren ondersteunen. Belangrijk is natuurlijk het oefenen en spreken van de Nederlandse taal. Maar bovenal ondersteun je iemand bij het leren kennen van ons land en Amsterdam. Je gaat leuke dingen doen samen, ontdekt samen de stad en iemands buurt, en je bent er ook gewoon voor de gezelligheid! Je bent er om iemand op een laagdrempelige en informele manier te ondersteunen bij het vinden van zijn of haar weg in dit nieuwe Nederlandse leven.
Concreet spreek je 1 keer in de week of eens per twee weken een paar uur met je maatje af. Je gaat een commitment aan voor ongeveer een jaar.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.