Bekijk alle projecten in "ALMERE"

Help jij mensen hun levensverhaal op papier te zetten?

Organisatie
Humanitas Almere
Soort project
Maatjes
Overig
Tijdsbesteding in uren per week
3
Gemeente
ALMERE
Leeftijd doelgroep
Volwassen
Ouderen

Kun jij goed luisteren en doorvragen en vind je het leuk om levensverhalen te horen van een Almeerder? Dan is het project Levensboek wellicht iets voor jou. Als vrijwilliger ga je 8 a 10 keer op bezoek bij een Almeerder en luister je naar bijzondere verhalen. Je duikt in de geschiedenis van bewoners én van Nederland en ontmoet bijzondere mensen. Je beschikt over de vaardigheden om door te vragen en op de juiste momenten de andere de ruimte te geven om zijn verhaal te doen. Thuis neem je de ruimte om het verhaal uit te werken. Het uitgewerkte deel word gebundeld en vormt een mooi levensboek van de deelnemer.

Een levensgeschiedenis op papier is meer dan alleen een mooi document. Elk verhaal is uniek en de moeite waard.
Het schrijven van een levensboek is een leuke en zinvolle bezigheid én geeft anderen de kans van je ervaringen te leren. Bovendien kan het vastleggen van je verhaal je helpen bij de verwerking van heftige gebeurtenissen of om tussentijds de balans op te maken.
Voor het maken van een levensboek wordt een Humanitas-vrijwilliger gekoppeld aan de ‘hoofdpersoon’. Samen structureren jullie je geschiedenis tot een verhaal en bepalen jullie de vorm. Het eindresultaat kan een boek zijn, maar ook een magazine, fotocollage of iets heel anders.

Omschrijving activiteit
Het project levensboek is er voor iedereen die zijn of haar levensverhaal op papier wil zetten maar dit niet zelf kan of wil schrijven. Een vrijwilliger van Humanitas Levensboek helpt bij het verwoorden en schrijven van het verhaal. Een vrijwilliger komt 8 a 10 keer langs om het verhaal aan te horen en zij kunnen de deelnemer zelf helpen met schrijven of de vrijwilliger zet het verhaal op papier.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt