Bekijk alle projecten in "AMSTERDAM"

Help jij Mehrdad (25) bij het vinden van zijn weg in Amsterdam?

Organisatie
De Regenboog Groep
Soort project
Maatjes
Buddy
Tijdsbesteding in uren per week
4
Gemeente
AMSTERDAM
Leeftijd doelgroep
Jongeren
Volwassen

Taakomschrijving:
Mehrdad (25) is een bedachtzame, rustige jongen. Hij is opgegroeid in Iran, en sinds 2015 in Nederland. Hij is erg gedisciplineerd om beter Nederlands te leren en te gaan studeren. Hij is positief ingesteld en een harde werker. Mehrdad is meer een luisteraar dan een prater. Hij zou graag een netwerk opbouwen in Amsterdam, en zoekt een maatje om mee naar buiten te gaan. Samen iets gaan drinken, een potje voetballen of poolen. Het zou ook fijn zijn als zijn maatje hem kan helpen met Nederlands leren en nieuwe dingen leren, zo heeft hij interesse in fotografie en Photoshop. Mehrdad is zeer gemotiveerd is om er iets van te maken in Amsterdam! Wil jij hem hierbij ondersteunen?

Omschrijving activiteit
Waarom maatje worden bij De Regenboog Groep?
- Je leert veel over andere culturen, gewoontes en tradities. Het is dus een verrijking voor jezelf
- Een onvergetelijke ervaring waarbij je in contact komt met mensen waar je normaal niet snel mee in aanraking zou komen
- Je maakt echt verschil in het leven van een ander
- Goede begeleiding
- Gratis (doelgroepgerichte) trainingen en cursussen van de Vrijwilligersacademie
- Reiskostenvergoeding

Wat voor scholing krijg je aangeboden?
De Regenboog Groep is aangesloten bij de Vrijwilligersacademie. Als Regenboog vrijwilliger heb je gratis toegang tot het volledige trainingsaanbod.

Tijdsinvestering:
Als Regenboog-vrijwilliger spreek je eens in de twee weken of eens per week een paar uurtjes af met jouw maatje. Je verbindt je voor 6 tot 12 maanden aan je maatje; zo bouw je echt een band op.

Wie zoeken wij?
- Je woont in de omgeving van Amsterdam
- Je spreekt Nederlands en Engels (elke andere taal is meer dan welkom)
- Je schrikt niet terug voor een taalbarrière (ook als iemand bijna geen Nederlands of Engels spreekt)
- Je bent geduldig en hebt doorzettingsvermogen
- Je bent flexibel
- Je kunt dingen van je afzetten, ook als iemand te maken heeft met aangrijpend nieuws of verdriet

Wij zoeken naar Aardige Amsterdammers met een open houding! Je hebt iets met Amsterdam en wil graag bijdragen aan een mooiere stad waarin niemand zich alleen hoeft te voelen. Ook kun je goed luisteren, ben je 21 jaar of ouder en heb je een stabiele persoonlijkheid.

Per wanneer kan de vrijwilliger starten en wat is de einddatum? 1 november 2020 – 1 mei 2021

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.