Bekijk alle projecten in "AMSTERDAM"

Help dak- en thuislozen op weg naar werk

Organisatie
De Regenboog Groep
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
10
Gemeente
AMSTERDAM
Leeftijd doelgroep
Volwassen

Als vrijwilliger help jij onze deelnemers op weg naar de arbeidsmarkt. Een belangrijk onderdeel daarvan is het maken van een CV. Je gaat in gesprek en bespreekt waar iemand op school heeft gezeten, welke vooropleiding iemand heeft genoten, wat iemands hobby's zijn en welke talen iemand spreekt. Ook probeer je te achterhalen waar qua werk de interesse ligt en welke kerntaken iemand heeft. Met deze info stel je uiteindelijk samen een CV op waarna je deelnemer kan solliciteren.
De gesprekken met je deelnemer vinden plaats in een van onze inloophuizen voor dak- en thuislozen.

Doelgroep
Onze deelnemers zijn EU burgers en mensen die al lange tijd ongedocumenteerd in Amsterdam verblijven. Ze kampen vaak met verslavingen en/of psychische problemen.

Wie ben jij?
Je hebt een open houding en gaat respectvol met cultuurverschillen om. Je legt makkelijk contact, kunt goed luisteren en stelt de juiste vragen om tot de kern te komen. Ook ben je in staat om persoonlijke informatie omtrent opleiding, interesses, vaardigheden etc. te verwerken in een CV waar je vertrouwelijk mee omgaat.
Je bent ouder dan 18 jaar en per direct beschikbaar voor minimaal 6 maanden.

hulpvanderegenboog.org

Omschrijving activiteit
Wat krijg je er voor terug?
Je kunt écht iemand helpen, en de kans vergroten dat iemand een eigen leven op kan bouwen in Nederland. Het vergroot je wereld! Het is een waardevolle ervaring waarbij je in contact komt met mensen die je normaal niet snel zou ontmoeten.

Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk?
Wij zijn enorm trots op onze vrijwilligers en waarderen de inzet enorm. Wij bieden een zinvolle besteding, goede begeleiding en een fijne samenwerking. Tevens ontvang je een reis- en onkostenvergoeding.

Werktijden
Werktijden zijn flexibel en kun je zelf indelen. Ga uit van ongeveer vier uur per twee weken.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.