Bekijk alle projecten in "ALMERE"

Held in Huis

Organisatie
VMCA
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
4
Gemeente
ALMERE
Leeftijd doelgroep
Volwassen
Ouderen

Als Held in Huis vindt je het leuk om nu en dan in het weekend, s'avonds of door de week iemand gezelschap te houden die niet meer alleen thuis kan blijven. Jouw aanwezigheid maakt dat de vaste mantelzorger even vrijaf heeft en iets leuks voor zichzelf kan doen.

Het is voor veel mantelzorgers erg moeilijk om tijd voor zichzelf te realiseren.

Als Held in huis maak je het mogelijk dat mantelzorgers even tijd voor zichzelf hebben en energie op kunnen doen. Wil jij je hiervoor inzetten? Meld je aan!

Als mantelzorger ben je vaak vele uren per dag bezig met de zorg voor bijvoorbeeld je partner. Je eigen leven en sociale activiteiten leiden daaronder, soms zelf zonder dat je daar erg in hebt. Eenzaamheid ligt op de loer en tevens overbelasting.

Door leuke dingen te blijven ondernemen en tijd vrij te maken voor jezelf wordt voorkomen dat je geïsoleerd en overbelast raakt. Even vrijaf van zorg geeft energie, plezier en nieuwe inzichten.

Omschrijving activiteit
Respijtzorg voor mantelzorgers, een maatje voor hulpbehoevenden.

Respijt:
"Het voelt heel vrij. Ik heb de tijd voor mezelf. Zo kan ik even aan andere dingen denken. Ik krijg weer energie. Bovendien weet ik dat mijn partner in goede handen is en ook een leuke dag heeft. Dat geeft mij erg veel rust".

Maatje:
"Ik vind het fijn dat mijn partner weer naar een verjaardag en theatervoorstelling kan, ze komt altijd heel vrolijk thuis en heeft dan ook iets leuks te vertellen".

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt