Bekijk alle projecten in "AALTEN"

Heb jij een luisterend oor?

Organisatie
Ruimte voor Anders Zijn
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
1
Gemeente
AALTEN
Leeftijd doelgroep
Volwassen
Ouderen

Als maatje breng je een bezoek en bied je een luisterend oor. Een kop koffie of thee, een wandelingetje, samen iets doen, ruimte voor een gesprek over de kleine en grote dingen van het leven. Voorop staat dat je er bent voor de ander en de ander kan laten zijn wie hij is.

Je hebt inlevingsvermogen en je staat niet direct met een oordeel of oplossing klaar. Je bent oprecht en betrouwbaar.

Gemiddeld vraagt het 2 -3 uur per maand. Dag en tijdstip kun je zelf afspreken, in overleg met de deelnemer.

Als mens krijg je te maken met tegenslagen, met verlies en eenzaamheid. Momenten waarop je je afvraagt hoe je je leven weer zin kunt geven. Dan is het fijn als er iemand even naast je staat.

Je hebt behoefte aan een luisterend oor, iemand die je kunt vertrouwen.
Je wilt op zoek naar lichtpuntjes in je leven.
Je hebt weinig mensen om je heen met wie je kunt delen wat je echt bezighoudt.
Zelf contacten leggen is nog een grote stap.

Met een maatje kun je praten over de dingen die belangrijk voor je zijn, de grote en de kleine dingen van het leven. Een kop koffie, een wandeling, samen iets eenvoudigs doen. Een maatje komt meestal bij je thuis, tenzij je het liever anders wilt.

Na een kennismakingsgesprek zoeken we in overleg naar een passende vrijwilliger. Over het algemeen komt een maatje zo’n twee keer per maand bij jou op bezoek.

Omschrijving activiteit
Ruimte voor Anders Zijn wil er zijn voor mensen in een kwetsbare periode die behoefte hebben aan een luisterend oor. Iemand die even naast hen staat.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.