Bekijk alle projecten in "GILZE EN RIJEN"

GilzeRijen Leest Voor

Organisatie
Stichting Vrijwilligers Informatie Punt Voor Elkaar
Soort project
Maatjes
Mentor
Coach
Tijdsbesteding in uren per week
1
Gemeente
GILZE EN RIJEN
Leeftijd doelgroep
Kinderen

GilzeRijen leest voor! wil de taalachterstand bij jonge kinderen (3-8 jaar) in de gemeente Gilze en Rijen helpen verminderen. Dit doen wij door middel van een wekelijks voorleesuurtje door vrijwilligers bij gezinnen thuis. Interactief voorlezen stimuleert de taalontwikkeling en leert kinderen hoeveel plezier je aan lezen kunt beleven. Het verrijkt de taalomgeving thuis en activeert ouders om het voorleesritueel op hun eigen manier verder vorm te geven.

Dit project start bij elk nieuw schoolseizoen in september. U kunt zich gedurende het project alvast opgeven als voorlees vrijwilliger voor het volgende seizoen.

Gezinnen die met hun kinderen mee willen doen aan dit mooie voorleesproject kunnen zich aanmelden via de basisschool of peuterspeelzaal van hun kind.

Naast het aanmelden via basisscholen kunnen gezinnen ook worden aangemeld via de GGD (het consultatiebureau) en het IMW Gilze en Rijen.

Wil je meer informatie over het project, kijk dan op de website (www.vipvoorelkaar.nl) of neem contact op met Juun de Boer via 0161-294050 of via leestvoor@vipvoorelkaar.nl.

Omschrijving activiteit
Elk voorleesmaatje krijgt voor een periode van 20 weken een gezin toebedeeld, waar hij of zij één keer per week naartoe gaat. Daar ga je samen met de kinderen én met de ouders aan de slag met voorlezen. Door voor te lezen en over het verhaal te praten of er een spelletje bij te bedenken, vergroot je bij de kinderen het plezier in het lezen. Ook probeer je de ouders enthousiast te maken voor het voorlezen.

Het voorleesseizoen start in september. Ter voorbereiding krijgen de voorleesmaatjes één of meerdere trainingen rondom interactief voorlezen en ouderbetrokkenheid. De maatjes moeten bereid zijn deze training te volgen en natuurlijk van kinderen en van (voor)lezen houden. Ook dienen zij in het bezit te zijn van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) of toestemming geven dat er een voor hen aangevraagd wordt.

De avond en het tijdstip waarop wekelijks het voorlezen plaatsvindt, worden in overleg met de vrijwilliger en het gezin waar voorgelezen wordt, vastgelegd.

GilzeRijen Leest Voor is een project van VIPvoorelkaar. Kijk voor meer informatie op https://www.vipvoorelkaar.nl/gilze-rijen-leest-voor.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.