Bekijk alle projecten in "ROTTERDAM"

Gezinsmaatjes voor nieuwkomers

Organisatie
Stichting Mano
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
3
Gemeente
ROTTERDAM
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Jongeren
Volwassen

Gezinsmaatjes verbinden zich in principe voor een periode van één jaar aan een gezin en ontmoeten hen wekelijks. Afhankelijk van de activiteiten die worden ondernomen, kost het 2 tot 4 uur per week. Vanuit Stichting Mano krijgen gezinsmaatjes een basistraining voor vrijwilligers en een training en intervisiemomenten specifiek gericht op gezinsmaatjes. Daarnaast hebben gezinsmaatjes regelmatig contact met een vast contactpersoon, bij wie zij altijd terecht kunnen als ze ergens tegenaan lopen. Er worden ook extra trainingen aangeboden over allerlei onderwerpen (bijv. onderwijsachterstand bij kinderen, interculturele communicatie) die vrijblijvend te volgen zijn.

nvt

Omschrijving activiteit
Een gezinsmaatje biedt op meerdere vlakken laagdrempelige ondersteuning aan de ouder(s) én kinderen in gezinnen die nog niet zo lang in Nederland wonen. Het doel van hun inzet is bijdragen aan een gezond pedagogisch thuisklimaat, de onderwijsondersteunende rol van ouders, het sociale netwerk en de zelfredzaamheid van het gezin. Gezinsmaatjes verbinden zich in principe voor een periode van één jaar aan een gezin en ontmoeten hen wekelijks. Je kan vragen krijgen over school of zwemles, maar ook over brieven die niet helemaal begrepen worden. Daarnaast ben je een vaak een luisterend oor. Veel van onze deelnemers zijn nog niet zo lang in Nederland, en willen daarom ook graag extra oefenen met de Nederlandse taal. Vaak willen ze graag andere mensen ontmoeten in hun wijk en de stad beter leren kennen.

LET OP: Op 2 november (19.00-21.00u) is de eerstvolgende basistraining en op 17 november (19.00-21.00u) is de training voor gezinsmaatjes. Beiden vinden plaats op het kantoor van Mano (Eendrachtsweg 62).

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.