Bekijk alle projecten in "TIEL"

Gewoon, er even zijn voor een ander!

Organisatie
Mozaiek
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
TIEL
Leeftijd doelgroep
Volwassen
Ouderen

Wij zijn op zoek naar mensen die het leuk vinden om af en toe iets voor een ander te doen. Je komt bij de mensen thuis. Je bepaalt zelf wat je graag zou willen doen. Denk bijvoorbeeld aan gewoon een praatje maken, samen even een boodschap doen, eindje wandelen. Misschien heb je zelf een leuke hobby die je samen met iemand kan delen? Kortom, het gaat om jouw talent(en) en iemand daarmee helpen.
Ook bepaal je zelf hoe vaak en op welke tijd(en). Dit alles in goed overleg met het Meldpunt. Het Meldpunt wordt bemand door vrijwilligers en zij maken de match tussen vraag en aanbod.
Wij vinden het wel belangrijk dat vrijwilligers een overeenkomst tekenen en een VOG kunnen overhandigen. Daar tegenover staat dat je verzekerd bent en je af en toe ook iets extra's van ons krijgt (in de vorm van een attentie of een uitje). Daarnaast hebben wij ook een mooi scholingsaanbod.

Woon je in de gemeente Tiel en zoek een maatje / 1-op-1 contact omdat je je eenzaam voelt of gewoon even wat hulp wilt, neem dan contact met ons op.

Omschrijving activiteit
Als maatje bij onze welzijnsorganisatie kom je bij de mensen thuis. Je komt dus meteen in de privé situatie van een ander. Dit is voor beide partijen best spannend, maar tegelijkertijd kun je ook echt van betekenis zijn en iemand helpen. Dit zit hem niet in grote dingen, maar vooral in een luisterend oor, even op weg helpen of ondersteunen met een aantal praktische zaken.
Inwoners kunnen zelf bellen met een vraag en dan wordt er gekeken of er een 'match' is. Uiteraard bepaal je zelf hoe vaak en wat je zou willen doen. Uiteraard in goed overleg.

Ja, hier wil ik Maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een Maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die Maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt