Bekijk alle projecten in "UTRECHT"

GeheugenSteun

Organisatie
Ouderenfonds
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
4
Gemeente
UTRECHT
Leeftijd doelgroep
Ouderen

GeheugenSteun is een dienst van het Ouderenfonds. Als vrijwilliger van GeheugenSteun bezoek je wekelijks dementerende ouderen en hun mantelzorger. Hier bied jij hen een goed gesprek, een luisterend oor en natuurlijk gezelligheid. De praatjes gaan over van alles en nog wat. Bijvoorbeeld over die baan van vroeger, een grote liefde, de kinderen of dagelijkse activiteiten. Het bezoekje kan bij de ouderen thuis zijn, maar je kan ook samen op pad gaan. Dit is afhankelijk van de wens van de dementerende oudere en de mantelzorger.

Hoe werkt GeheugenSteun?

Als u zich aanmeldt bij GeheugenSteun komt een vrijwilliger van het Ouderenfonds u ondersteunen.
U maakt uw verzoek bekend bij het Ouderenfonds. Wij gaan vervolgens op zoek naar een passende vrijwilliger. Samen met de vrijwilliger maakt u afspraken over wanneer de vrijwilliger langskomt en hoe u invulling wilt geven aan uw verzoek.
De vrijwilliger is getraind, heeft een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) en wordt door ons begeleid.
U heeft tijd voor uzelf, of kunt bijvoorbeeld uw verhaal doen bij de vrijwilliger. Precies waar u behoefte aan heeft.
De vrijwilliger begeleidt degene voor wie u zorgt. Denk bijvoorbeeld aan een wandeling maken, een spelletje spelen of herinneringen ophalen.
De vrijwilliger verleent geen zorg, maar is er puur voor de gezelligheid.
GeheugenSteun is gratis.

Omschrijving activiteit
Bent u mantelzorger van iemand met dementie? Zou u af en toe wat tijd voor uzelf willen? Meld u aan voor GeheugenSteun! Onze gratis dienst voor mantelzorgers van thuiswonende ouderen met dementie. Hoe werkt het?
Als u zich aanmeldt bij GeheugenSteun komt een vrijwilliger van het Ouderenfonds u ondersteunen.

Ja, hier wil ik Maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een Maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een Maatje op maat te vinden.