Bekijk alle projecten in "AMSTERDAM"

Financieel coach gezicht voor Jack (46) uit Amsterdam West

Organisatie
De Regenboog Groep
Soort project
Maatjes
Buddy
Coach
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
AMSTERDAM
Leeftijd doelgroep
Volwassen

Jack is een ZZP’er met een zwaar verleden die uiteindelijk op straat is beland. Hij wil hij graag zijn leven weer op de rit krijgen maar daarvoor heeft hij hulp nodig. Wil jij zijn financiële coach zijn?

Jack heeft met een depressieve vader en alcoholistische moeder geen gemakkelijk jeugd gehad. Hierdoor heeft hij nooit geleerd hoe hij een gezonde financiële administratie moet runnen. Hij heeft goed verdiend als projectmanager maar nadat hij zelf last kreeg van depressies die samenhingen met zijn jeugd kwam hij thuis te zitten. Toen is hij begonnen als ondernemer. Hij verzuimde inkomstenbelasting op te geven en kreeg vervolgens dikke aanmaningen van de belasting. Hier heeft hij (uit vermijding) nooit bezwaar tegen gemaakt en er waren geen inkomsten. Jack raakte zijn huis kwijt en belandde op straat. Jack wil dolgraag zijn leven weer op orde krijgen. Hiervoor is hij op zoek naar een financiële coach. Heb jij verstand van financiën? Lijkt het jou een uitdaging om Jack te helpen met alle papieren en de schuldhulpverlening? Meld je dan nu aan als vrijwilliger.
Waarom maatje worden bij De Regenboog Groep?
• Gratis trainingen en cursussen van de Vrijwilligersacademie
• Goede begeleiding en intervisie
• Reiskostenvergoeding
• Een onvergetelijke ervaring waarbij je in contact komt met mensen waar je normaal nooit mee in aanraking zou komen
• Je maakt echt verschil in het leven van een ander

Tijdsinvestering
Als Regenboog-vrijwilliger spreek je eens in de twee weken of eens per week een paar uurtjes af met jouw maatje. Je verbind je voor 6 tot 12 maanden aan je maatje; zo bouw je echt een band op.

Wie zoeken wij?
Wij zoeken naar Aardige Amsterdammers met een open houding die makkelijk financieel overzicht hebben! Een persoonlijk verhaal of een afwijkende levensstijl raakt iets in je en geeft je energie. Je hebt iets met Amsterdam en wil graag bijdragen aan een mooiere stad waarin niemand zich alleen hoeft te voelen. Ook kun je goed luisteren, ben je 21 jaar of ouder en he

Hulpvragers kunnen terecht op hulpvanderegenboog.org

Omschrijving activiteit
1 op de 5 Amsterdammers leeft in armoede en die groep blijft maar groeien. Heb jij je financiën op orde? Wij zien dat als een talent. Een talent dat je kunt inzetten voor iemand met financiële problemen. Wij zoeken motiverende coaches die samen met onze klanten de administratie willen doornemen, overzicht kunnen creëren, goed kunnen luisteren en het leuk vinden om op financiële zelfredzaamheid te coachen. Wil jij samen brieven openen, rekeningen doornemen, iemand helpen met budgetering en zo zorgen dat schulden in de toekomst voorkomen worden?

Ja, hier wil ik Maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een Maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die Maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt