Bekijk alle projecten in "ZALTBOMMEL"

Even een mantelzorger vervangen

Organisatie
Stichting Welzijn Bommelerwaard
Soort project
Maatjes
Overig
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
ZALTBOMMEL
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Volwassen
Ouderen

Je bezoekt iemand thuis die ziek of dement is. Zo kan hun partner of ander familielid even iets voor zichzelf gaan doen. Dit is heel belangrijk om de zorg als mantelzorger vol te kunnen houden.
We verwachten van je de volgenden eigenschappen: Enthousiast, sociaal betrokken, representatief, Nederlandse taal beheersen, je kunnen inleven in een ander en goed kunnen luisteren.
De gevraagde tijdsinvestering is altijd in overleg. Het kan één dagdeel per week of per maand zijn maar een avond is ook mogelijk.

Zorgen voor iemand die afhankelijk is van uw hulp is een intensieve en verantwoordelijke taak. Soms lijkt het of u geen moment meer voor uzelf heeft. Toch is tijd nemen voor uzelf heel belangrijk. Tijd om er even tussenuit te gaan. Tijd om onbezorgd een boodschap te doen. Tijd om op visite te gaan of om zo maar even een stukje te fietsen. Dit is belangrijk om de zorg die u biedt vol te houden. Iemand vinden of vragen die de zorg even van u overneemt of met u deelt is niet altijd makkelijk. Hiervoor kunt u een beroep doen op de Bezoek en OndersteuningsService.

Omschrijving activiteit
De vrijwilliger heeft ten doel om de taak van de mantelzorger te verlichten. Deze verlichting wordt geboden doordat de vrijwilliger de mantelzorger de mogelijkheid geeft zich enige tijd te onttrekken aan de zorg. De vrijwilliger neemt de zorg een paar uur of een dagdeel over. Het blijkt dat de mantelzorger de zorg thuis langer en beter aankan.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.