Bekijk alle projecten in "HAARLEM"

Ervaren opvoeders gezocht!

Organisatie
Home-Start Haarlem
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
4
Gemeente
HAARLEM
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Volwassen

ERVAREN OPVOEDERS GEZOCHT!
Home-Start: tijdelijke steun, een luisterend oor en praktische hulp voor gezinnen

Op zoek naar zinvol werk bij een leuke vrijwilligersorganisatie?
Home-Start Haarlem zoekt ervaren ouders of opvoeders, die een steuntje in de rug willen zijn voor gezinnen. Wij zijn op zoek naar hartelijke ruimdenkende mensen die zelf ervaring met opvoeding hebben, goed kunnen luisteren en bereid zijn om een aantal uren per week een gezin te ondersteunen.

Om bij Home-Start aan de slag te gaan is geen speciale vooropleiding nodig. Zelf opvoedervaring hebben en de Home-Start training volgen, is voldoende.

Meerdere malen per jaar starten we met deze leuke training. Door de Coronamaatregelen van najaar 2020 kunnen we nu nog geen datum noemen. Maar contact zoeken.... kan altijd!

Wij, Elize, Monique en Stéphanie zijn de coördinatoren van Home-Start in Haarlem. Wij ondersteunen de vrijwilligers, organiseren bijeenkomsten waar vrijwilligers een klankbord vinden en koppelen vrijwilligers en gezinnen aan elkaar. Ook verzorgen we de training en themabijeenkomsten.

Voor veel mensen is een kind krijgen en kinderen grootbrengen een flinke klus. Het ia in ieder geval iets wat je niet alleen kunt. Bij Home-Start zeggen we: It takes a village to raise a child. Als je weinig mensen kent die jou steunen en helpen met je taak als ouder, kan het heel lastig zijn om je kinderen op te voeden en het gezin en huishouden “draaiende” te houden.

Bij Home-Start kennen we vrijwilligers die ervaring hebben als opvoeder meestal moeders (en soms vaders). Zij willen graag tijdelijk een gezin ondersteunen. Voor gezinnen is dit gratis. Onze vrijwilligers worden getraind voordat ze een gezin gaan ondersteunen. Bij Home-Start gaan we uit van de vraag of behoefte die jij als ouder hebt. Het is jouw gezin, het gaat om jullie. We zoeken een vrijwilliger die bij jullie past. Het is belangrijk dat het klikt.

Wat onze vrijwilligers bij andere gezinnen doen? Ze kunnen een luisterend oor zijn voor de ouder(s). Ze kunnen ook met je meedenken over de opvoeding of over hoe je alles organiseert in je gezin. Ze kunnen je ook ondersteunen in het zoeken naar een school of in het contact met school. Vrijwilligers kunnen je ook wegwijs maken in je woonplaats en de weg wijzen naar plekken waar je als ouder wat aan hebt.. Er zijn ook dingen die onze vrijwilligers niet doen: ze passen niet op, ze zijn geen taalmaatje, ze poetsen niet en ze rijden geen taxi.

Meer weten of aanmelden?
Bel: Monique 06-53614050, Stéphanie 06 35130429 of Elize 06 10689933
Mail: Home-Start.Haarlem@Humanitas.nl.

Omschrijving activiteit
Home-Start is een landelijk programma voor opvoedingsondersteuning. We zijn in 155 Nederlandse gemeenten actief. Home-Start Haarlem wordt uitgevoerd door Humanitas en is er voor inwoners van Haarlem. In Haarlem komen gezinnen met tenminste een kind in de leeftijd van 0-14 jaar in aanmerking voor de gratis ondersteuning.

Meer weten over Home-Start? Kijk dan op www.home-start.nl. Je kunt je telefonisch aanmelden voor een kennismakingsgesprek bij één van de coördinatoren:
Monique 06-53614050, Stéphanie 06 35130429 of Elize 06 10689933 of door een e-mail te sturen naar Home-Start.Haarlem@Humanitas.nl. Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we je motivatie, wensen en mogelijkheden.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.