Bekijk alle projecten in "NIJMEGEN"

Er was eens een bezem en zevenblad... die wachten op jouw groene vingers!

Organisatie
Stichting Hulpdienst Nijmegen
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
NIJMEGEN
Leeftijd doelgroep
Volwassen
Ouderen

zie omschrijving.

Maak jij mevrouw Hendriks of meneer Janssen weer trots op hun tuin? Deze mensen, en vele anderen in Nijmegen kunnen het helaas niet meer zelf. Bijvoorbeeld door ouderdom, handicap of ziekte. Met 3 keer 3 uurtjes hulp van jou kan hun tuin een heel seizoen weer mooi blijven bloeien en groeien. Je hoeft geen tuinspecialist te zijn, hoor. Enkele groene vingers, gezonde zin om buiten bezig te willen zijn en een glimlach, zijn het voornaamste..

Omschrijving activiteit
Ieder jaar krijgen wij heel veel hulpvragen van mensen die niet meer zelf hun tuin kunnen onderhouden. Het zijn mensen in Nijmegen die dit vanwege ouderdom, handicap of ziekte niet meer zelf kunnen doen en niet de mogelijkheid hebben om terug te vallen op omgeving of betaalde hulp. Het gaat om eenvoudig tuinonderhoud, zoals onkruid wieden en licht snoeiwerk. Meestal onder het genot van een praatje en een kopje koffie of thee van een dankbaar persoon.
Mensen kunnen per seizoen (april-oktober) 3 keer hulp vragen en het werk is over het algemeen in 3 uurtjes per keer te doen. Dit mag je, maar hoef je zeker niet wekelijks bij verschillende mensen te doen, Jij kunt zelf aangeven hoeveel tijd jij beschikbaar hebt.
De medewerkers van de Hulpdienst bemiddelen tussen hulpvragers en vrijwilligers en zorgen voor een goede match.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.